Sport

Gera már a héten visszavonulhat

K. B.

Létrehozva: 2018.06.28.

<p>Napokon belül bejelentheti visszavonulását Gera Zoltán, a Fradi válogatott focistája – értesült a Bors. A jelenkori magyar futball egyik legjobbja edzősködni szeretne.</p>

Tavaly júliusi sérülésből pár percre visszatért a Balmaz elleni szezonzárón az FTC 39 éves ikonja, Gera Zoltán, de információink szerint eldőlt: nem láthatjuk többet játszani.

– Egyelőre a jövő bizonytalan, arról nem tudok nyilatkozni, fogok-e még játszani. Ezt majd át kell beszélni a klubbal – mondta egy hónapja a Fradi TV-nek Gera, akinek szerződése szombaton lejár. A tárgyalás megtörténhetett, ugyanis lapunk úgy értesült: Gera a héten bejelenti visszavonulását, egy legenda búcsúzik majd a magyar futballból. 

Gera Pécsett nőtt fel, ott kezdett el focizni, mielőtt elzüllött, tizenévesen dohányzott, alkoholizált és szipuzott. Aztán Isten segítségével megtért, és csatlakozott a Hit Gyülekezeté­hez. Újrakezdte a focit, előbb az NB I-es PMFC-ben, majd a Fradiban játszott. Aztán az angol West Bromwich és a Fulham játékosa volt, miközben elvette menyasszonyát, Tímeát, aki két gyermekkel, Hannával és Jonatánnal ajándékozta meg. Az FTC-hez négy éve tért vissza, tavaly júliusban szenvedett súlyos combsérülést. Műtéteken esett át, visszatérése hónapokat késett. 

A szezonzárón ugyan 12 percet játszott, de tudomásunk szerint már nem készül a csapattal az Európa Liga-selejtezőkre. 

A focipálya helyett manapság az M4 Sport stúdiójában a világbajnokság meccseit szakérti. Edzői tanfolyammal pedig ugyancsak a foci utáni életre készül. 

„Gera Zoltán, az FTC labdarú­gója, aki most a futball-vb szakkommentátori munkájára koncentrál, a felkészülésbe ezt követően kapcsolódik be” – válaszolta a klub a megkeresésünkre.

Már csak az a kérdés, milyen szerepkörben…

Sikerei

Fradi: 3x magyar bajnok; 5x Magyar Kupa-győztes; 3x magyar Szuperkupa-győztes; 1x ma­gyar Ligakupa-győztes

West Brom: 1x angol másodosztályú bajnok

Fulham: Európa Liga-döntős

Egyéni: Az év labdarúgója Magyarországon (2002, 2004, 2005); Az év magyar góljának a szerzője (2011); Európa-baj­nok­­ság legszebb góljának szerzője (2016)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek