Készítettél már lencsekrémlevest?

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 24. 14:26
A krémlevesek egyik sajátossága, hogy bármilyen alapanyagból elkészíthetők, laktató és mégis könnyű ételek. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók, és a vitaminpótlásra is kiválóak. Sorolhatnánk még a krémlevesek sikerének titkát, de helyette itt egy különleges recept, lencséből!

A krémlevesek egyik sajátossága, hogy bármilyen alapanyagból elkészíthetők, laktató és mégis könnyű ételek. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatók, és a vitaminpótlásra is kiválóak. Sorolhatnánk még a krémlevesek sikerének titkát, de helyette itt egy különleges recept, lencséből!

Hozzávalók

  • fél kg lencse
  • 20 dk füstölt sajt
  • 1 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín vagy joghurt
  • 3 evőkanál mustár
  • fokhagyma
  • babérlevél

lencseleves

Elkészítése

  • Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet.

Tipp: Nem kell beáztatni mindegyik fajta lencsét. Pirított szalonnakockákkal, vagy diódarabkákkal tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.