Sztankay István: érzem, közeleg a halál

Sztankay István felkészült a halálra. A színész visszavonult a nyilvánosságtól, idejét már csak szeretteivel tölti. Azt mondja, most jól van, de a sorstól függ, ez meddig adatik meg neki.
Sztankay István felkészült a halálra. A színész visszavonult a nyilvánosságtól, idejét már csak szeretteivel tölti. Azt mondja, most jól van, de a sorstól függ, ez meddig adatik meg neki.

Sztankay István úgy érzi, hamarosan eljön számára a végső búcsú ideje. A Nemzet Színészét már évek óta nem láthatjuk színpadon, és nyilvános szerepléseket sem igen vállal. Az elmúlt években szerepeit szépen csendben visszaadta, de azért egy-egy nagyobb partin szívesen tiszteletét tette.

A három évvel ezelőtti Story-gálán például ő volt a táncparkett ördöge, ahol fiatalokat megszégyenítő energiával hajnalig ropta a táncot. Ez azonban már a múlt. Színházi berkekben régóta suttogják, hogy a hetvenhét éves színész egészsége megrendült, ezért mondott búcsút közönségének.

Sztankay színes pályát tudhat maga mögött, de a közönség mégis a mára legendássá vált Bors Máté megformálójaként szerette meg. Közvetlen, barátságos személyisége miatt kollégái körében is nagy népszerűségnek örvend. Hogylétéről telefonon érdeklődött munkatársunk. Sztankay nem szívesen kommentálta a betegségéről terjedő híreket, de azt elárulta, hogy már felkészült a halálra.

– Megöregedtem. Egyelőre jól vagyok, de nincs mit szépíteni a dolgon, hamarosan elmegyek, ezzel számolnom kell. Ha sokat él az ember, az a baj, ha meg keveset, akkor az – mondta elgondolkozva Sztankay, közben többször is megismételve kérdéseinket. – Az időmet a családommal töltöm, jövünk-megyünk. Visszavonultan élek. Köszönöm, hogy érdeklődtek utánam.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors