Mazsola a kormánynál Tilla

Ki látott már luxusautón T-betűt? Valóban nem gyakori, főleg úgy nem, hogy a kormány mögött egy negyvenes pasi ül.
Ki látott már luxusautón T-betűt? Valóban nem gyakori, főleg úgy nem, hogy a kormány mögött egy negyvenes pasi ül.

Bár évtizedek óta a legnagyobb bringás hírében áll, akit saját bevallása szerint sosem vonzott a vezetés, idén azért csak rászánta magát, és megszerezte a vezetői engedélyt. A 47 éves műsorvezető játszi könnyedséggel ment át a KRESZ-en, amire még a balatoni nyaraláson készült, majd a gyakorlatba is szélsebesen belejött, mára pedig szinte mindenhova kocsival jár. A Bors most próbára tette Tilla vezetői tudását, aki legyen szó emelkedőről, dugóról vagy parkolásról, bravúrosan teljesített.

Október óta vezet. A kisfiát már ő viszi az iskolába, de elismeri, hogy van olyan gyereke, aki nem érzi magát mellette biztonságban © Végh István

– Október közepe óta van jogosítványom, és azóta a legtöbb helyre kocsival járok. Persze először rettegtem egyedül, nehogy összetörjem ezt a szép, új autót vagy magamat, mert hát valljuk be, minden esély megvan erre egy kezdőnél – látta be Tilla, aki ciki, nem ciki, kitette luxusjárgányára a T-betűt. – Együttműködök egy márkával, tőlük van az autó, amire rögtön ki is biggyesztettem az egységes jelet. Nem akarok „menőzni”, és fontosnak tartom, hogyha bármit elrontok, tudja mindenki, hogy kezdő vagyok.

Utazás közben pedig elmesélte lapunknak, hogy családi vonás náluk, hogy későn szereznek jogosítványt. Pénzszűke miatt ugyanis édesapjának későn lett autója, és valahogy tudat alatt ő is ezt a példát vitte tovább. Mégis eljött az idő, hogy a bringát kocsira cserélte.

Nem szégyelli a T-betűt, sőt ő akarta kitenni a luxusautóra © Végh István

– A feleségem ezer éve vezet, és én ezer éve vagyok mellette utas. Viszont egyre jobban érlelődött bennem az igény arra, hogy bizonyos helyzeteket magam oldjak meg, és ne tőle, vagy valamelyik barátomtól függjek, hogy fuvart biztosítsanak nekem, ha én épp elmennék a Dunakanyarba evezni vagy kiruccannék a gyerekkel Szentendrére – árulta el a tévés, aki eközben, mintha ezer éve vezetne, úgy sasszézott a meredek, szűk, budai utcácskákban.

Persze a bérlete a mai napig ott lapul a zsebében, és a biciklizésről sem mondott le. Amint beáll a jó idő, ismét két kerékre pattan, de addig is a téli rutint igyekszik megszerezni. Legkisebb fiát már ő hordja az iskolába, Félix pedig nagyon boldog, hogy végre nem taxi áll a suli előtt.

A parkolás ebből a legegyszerűbb helyzetből megy a kezdő vezetőnek © Végh István

– Nagyon büszke a kisfiam, hogy az apukája végre vezet, bár sosem értettem, hogy mi ciki számára a taxiban. De bevallom, van gyerekem, aki még fél mellettem, amit megértek, hiszen az édesanyjukhoz vannak szokva, aki kiváltképp jó sofőr – beszélt elismerően neje rutinjáról Tilla, aki magát sem tartja tehetségtelennek.

– Szerintem jól vezetek. De ti is látjátok, nem? – kérdezte jókedvűen munkatársainktól a tévés, aki friss jogsisként nem száguldozik, de nem is tötymörög mások előtt. – Igyekszem higgadt és megfontolt maradni, de azért távol áll tőlem a nagymamastílus – tette hozzá félmosollyal.