Koós Jánosnak adta ki magát Soltész Rezső

Addig szól hangosan az ének, míg élek, és énekelek – vallja slágere üzenetét Soltész, aki ma is boldogan énekel, fôleg, ha a nézôk miatta jönnek.
Addig szól hangosan az ének, míg élek, és énekelek – vallja slágere üzenetét Soltész, aki ma is boldogan énekel, fôleg, ha a nézôk miatta jönnek.

Soltész Rezső lírai dallamai és jellegzetes hajfürtjei rajongók tízezreit hozták lázba annak idején. A mindig derűs énekes ma már visszafogott frizurát visel, de 73 évesen sem áll le. Szombaton a BOK csarnokban, a Nyugdíjas Expón lépett fel.

– Mindig kellemes érzéssel tölt el, ha énekelhetek, pláne, ha a hallgatóközönség miattam érkezik – kezdte lapunknak nevetve az énekes, aki 1968-ban, a Ki mit tud? után lett egy csapásra népszerű.

Ma is boldogan énekel, főleg, ha a nézôk miatta jönnek © Hatlaczki Balázs

– Amikor berobbantam a Szóljon hangosan az ének című nótámmal, azt gondoltam, hogy nagyon pörgős táncdalénekes leszek, aztán később, amikor a lírai dalok felé fordultam, minden megváltozott. Szentimentálisabb, érzelmesebb előadó vált belőlem, az ilyen stílusú dalokat a rajongóim is szívesen hallgatják – magyarázta Soltész, akinek hallgatósága többnyire az idősebb korosztályból áll, ők ugyanis még tudják, hogy ki az a Soltész Rezső.

Rengetegen jöttek el a BOK Csarnokba, hogy élőben láthassák Soltészt © Hatlaczki Balázs

– A mai fiatalok közül már nem mindenki ismer fel, ezzel nem olyan régen kellett szembesülnöm. Meghívtak egy sajtótájékoztatóra, amire rajtam kívül elég sok művész volt hivatalos. Az utolsó között érkeztem a rendezvényre. A recepción na­gyon helyes, gimnazistakorú hoszteszlányok vártak, akik névsorral a kezükben fogadtak. Mit sem sejtve odaléptem, mire ők megkérdezték a nevemet. Hirtelen lefagytam, azt sem tudtam, hogy mit mondjak, majd azt feleltem: Koós János. Gondoltam, veszik a poént, de ők belebújtak a névsorba, és elkezdték keresni. Roppant kellemetlenül éreztem magam, elnézést kértem tőlük, és bemutatkoztam.

Az énekes egy pillanatnyi ötlettől vezérelve mutatkozott be Koós Jánosként, de a jelek szerint őt sem ismerték © Végh István

Korábban so­sem fordult velem ilyen elő, de be kellett látnom, változnak az idők. Viszont büszkén mondhatom, hogy a Szóljon hangosan az ének című dalomat a mai fiatalok is ismerik, hiszen minden buliban sze­repel. Ugyan fiatalabb és ismertebb már nem leszek, egy viszont biztos: addig szól hangosan az ének, míg élek és énekelek!

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors