Ezt üzeni Tahi Tóth László a kórházból

Még rejtély, mi okozta Tahi Tóth László rosszullétét a hétvégén a színpadon. Felesége, Kárászy Szilvia interjút adott a Borsnak: szavaiból kiderül, a színész elképesztő lelki erővel komédiázott, mentőt is csak az előadás végén kért.
Még rejtély, mi okozta Tahi Tóth László rosszullétét a hétvégén a színpadon. Felesége, Kárászy Szilvia interjút adott a Borsnak: szavaiból kiderül, a színész elképesztő lelki erővel komédiázott, mentőt is csak az előadás végén kért.

Még mindig kórházban ápolják Tahi Tóth Lászlót, aki múlt szombaton a József Attila Színházban lett rosszul, miközben Tamburást alakított a Hattyúdal című darabban. A Jászai Mari-díjas művészt – mint megírta szombaton a Bors – az előadás után azonnal kórházba szállították, jelenleg is 24 órás orvosi megfigyelésre szorul, így hétfőn a hetvenharmadik születésnapját is a betegágyában töltötte, de arról nem felejtkezett el, hogy üzenjen szimpatizánsainak.

Tamburásként a Hattyúdalban. A hétvégi előadáson lett rosszul, de tovább játszott © mti

– Ölelek mindenkit és köszönöm azt a sok szeretetet, amit az elmúlt napokban kaptam – tolmácsolta Tahi Tóth szavait felesége, Kárászy Szilvia zongoraművész. Szilvia egyúttal arra kérte a Bors munkatársait, hogy tisztázzák a színész egészségi állapota kapcsán felröppenő tévhiteket.

– A férjem az előadás második felében lett rosszul, de becsületesen végigjátszotta azt. Az előadás után megvizsgálta a színház ügyeletes orvosa, és úgy ítélte meg, szükséges a mentők kihívása. Szeretném cáfolni azokat a híreszteléseket, hogy a férjem megvárakoztatta volna az érte érkező mentőket, hisz őket az előadás után hívták ki, és azonnal elszállították a férjem. Ő sosem tenne ilyet, ahhoz túlságosan is tiszteli a munkájukat – mondta a Borsnak az asszony.

Nem kérte, hogy mentő várjon rá © mti

– Én szombat este otthon voltam, a színházból értesítettek a történtekről, egyenesen a kórház sürgősségi osztályára siettem, ahova két színházi dolgozó kísérte a férjemet. A zongoraművésznő azóta is igyekszik minél több időt a beteg színész mellett tölteni, de azt, hogy Tahi Tóth pontosan miért szorul orvosi kezelésre, még mindig homály fedi.

„Amint tudjuk, mi a baj, elmondjuk a rajongóknak is, de addig türelmet kérünk” © mti

– Egyelőre zajlanak az orvosi vizsgálatok, de a hétvége felé már okosabbak leszünk. Amint tudjuk, mi a baj, el fogjuk mondani a rajongóknak is, de addig kérünk még egy kis türelmet. Laci már jobban van, viszont az állapota miatt a születésnapját a kórházban töltöttük. Nagyon jólesett neki, hogy rengetegen gondoltak rá és felköszöntötték.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja