Bajor Imre eltitkolt fia vagyok, de nem kell örökség

Mára már nem maradt más, csak az emlékezés és a könnyek: egy osztrák városban is gyertya gyúlt az elhunyt Bajor Imréért. A színművész állítólagos fia, Richárd is meggyászolta, és azt mondta, örökké fájni fog neki, hogy a színész nem volt rá kíváncsi.
Mára már nem maradt más, csak az emlékezés és a könnyek: egy osztrák városban is gyertya gyúlt az elhunyt Bajor Imréért. A színművész állítólagos fia, Richárd is meggyászolta, és azt mondta, örökké fájni fog neki, hogy a színész nem volt rá kíváncsi.

Bajor Imre temetését nagyon sokan láthatták a televíziók hír­adóiban, olvashatták a lapokban, de azt szinte senki sem tudja, hogy az elhunyt művészért Ausztriában is égett egy gyertya.

Az a fiatalember gyújtotta, aki hét éve a nyilvánosság elé állt azzal, hogy ő Bajor Imre eltitkolt fia, hogy aztán rögtön elhagyja az országot, mert úgy érezte, meghurcolták. A Bors nem kíván abban állást foglalni, valóban a színész-e az apja Richárdnak – tényként csak azt szögezhetjük le, hogy a Kicsihuszárt nagyon sokan szerették és szeretik, és sokféleképpen emlékeznek rá.

Bizonyára idő kell hozzá, míg letisztulnak a kavargó érzelmek. Ami szintén bizonyos: Bajor Imre a gimnáziumi évei alatt egy könnyű nyári kalandba keveredett egy fiatal lánnyal, aki teherbe esett, és ezek után őt nevezte meg gyermeke apjaként.

A „gyerek” most már 38 éves, Richárdnak hívják, jelenleg egy osztrák városban él családjával, egy elit étterem konyhafőnökeként dolgozik, és igyekszik lezárni a múltat. Az újságokból értesült Bajor Imre haláláról. – Gyertyát gyújtottam, és meggyászoltam őt, pedig soha nem találkoztam vele. Édesanyámat fél éve temettem el, ő is daganatos betegségben hunyt el – mondta elkeseredetten Richárd, akit telefonon értünk utol Németországban.

– Tudom, hogy lesz egy hagyatéki tárgyalás, de nem érdekel a pénz, eddig sem érdekelt, nem fogok pert indítani. Én csak találkozni akartam volna vele, de nem jött össze. Haza sem akarok menni, én itt akarok meghalni, és le akarom zárni a múltam.

Helybéliek mondják

Egy Várpalota melletti községben nőtt fel Richárd, akit nevelőapja vett a nevére: ő 14 évvel ezelőtt hunyt el, az édesanyját fél éve temette, és ugyan a családja egy része még ott él, de a testvére például szintén külföldön dolgozik. – Mi itt mind úgy kezeltük Ricsit, hogy ő Bajor Imre fia, és nagyon fájlaltuk, hogy a művész úr nem vállalta őt fel, de itt őt is nagyon tisztelik – mondta az egyik helybéli.

– Ricsi 16 éves korában tudta meg, hogy Bajor Imre az apja, az anyukája csak akkor merte neki elmondani. Nagy balhék voltak, Ricsi próbálta felvenni a kapcsolatot Bajor Imrével, de csak a kapuig jutott – emlékezett az egyik barát.

Az eset hét éve, amikor Richárd nyilvánosság elé állt, szintén nagy port vert fel: akkor az is elhangzott, hogy az édesanyja öngyilkosságot akart elkövetni, mert sokat szenvedett attól, hogy nem hittek neki, és nem tudta bebizonyítani az igazát. Elhangzott az is: a lány, annak ellenére, hogy kalandba keveredett Bajorral, egyáltalán nem volt könnyűvérű – állítólag éppen a színész volt az első férfi az életében.

Bajor Imre: „Nem voltam hülye, hogy magamra vállaljam az apaságot”

Az elhunyt színész így emlékezett a történetre Ruttka Ildikó: A Bajorimi című, 2001-ben megjelent életrajzi könyvében: „Minden esténk a csajozásról szólt, volt, amikor összejött a dolog, és volt, amikor nem, de rengeteg lánnyal ismerkedtem meg, az egyszer biztos. Az egyik ilyen alkalmi lányismerősömmel együtt töltöttem az éjszakát, de részemről csak a nyári kaland kategóriába soroltam az esetet. Nem így a lány! Mivel nem volt túl tartózkodó fajta, meg pár évvel idősebb is volt nálunk, bizony sok más pasival is lefeküdt. Ennek következményeként teherbe esett, és sajnos, pont engem nevezett meg gyermeke apjaként. Talán úgy gondolta, hogy pesti srác létemre bizonyára jól szituált családom van, így legalább az anyagiakra sem lesz majd gondja a jövőben, ha megfog magának. Nagyon kicsi volt a valószínűsége, hogy épp tőlem van a baba, de senkinek nem kívánom azt a rettenetes idegfeszültséget, amit azokban a hetekben átéltem, ugyanis tudtam, hogy ha ez a cirkusz kiderül, egy másodperc alatt kirúghatnak az ország összes gimnáziumából. Mivel nem voltam hülye, hogy magamra vállaljam az apaságot, és elvegyem a lányt, a szülei gyerektartási pert indítottak ellenem.”

Bajor Imre édesanyja is megszólalt a könyvben: „A bíróság elrendelte a vérvizsgálatot, ami egyértelműen bizonyította, hogy nem Bajor Imre a születendő gyerek apja, így végre mindhárman fellélegezhettünk.”

A DNS- és a vérvizsgálat

– A korábbi vizsgálatok, melyek a vérminta elemzésén alapultak, messze nem voltak olyan precízek és pontosak, mint a mostani DNS-vizsgálatok – mondta el lapunknak egy általunk megkérdezett, névtelenséget kérő DNS-szakértő. – Természetesen a vérvizsgálat és a DNS-vizsgálat hozhat egymástól eltérő eredményt, utóbbihoz pedig elég egy egyszerű nyálminta is – tette hozzá.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors