A sztárséf lassan minden szinten összeköti életét szerelmével, hiszen kapcsolatuk a táncparketten indult, majd bejárták a Fülöp-szigeteket és Tajvant az Ázsia Expresszben, mára pedig már a konyhában is sikerült kialakítaniuk az összhangot. Olyannyira így van ez, hogy Krausz Gábor már egy-egy étlap kialakításában is kikéri Mikes Anna véleményét, hiszen a közös utazásaik során nemcsak a pihenésre és egymásra koncentráltak, hanem feltérképezték a meglátogatott országok gasztronómiai kincseit is. A Séfek Séfe mesterszakácsa most a Borsnak mesélt ezekről a közös szerelmes-kajálós utazásokról, és az otthoni főzések családi idilljébe is bepillantást engedett.
– A kapcsolatunk elején mindketten rengeteget dolgoztunk, ami nem titok, hiszen a szerelmünk is eleve munka közben született. Onnantól kezdve pedig elindult velünk a verkli, hiszen részt vettünk az Ázsia Expresszben, ami szintén kőkemény és embert próbáló meló volt mindkettőnk számára.
Ugyanakkor éppen a forgatáson lépett szintet a kapcsolatunk, és lettünk végérvényesen elválaszthatatlanok.
Hazatérve aztán arra az elhatározásra jutottunk, hogy amennyire csak lehet, lazítunk a kötelezettségeinken, és arra jutottunk, hogy gyűjtjük tovább a közös élményeket. Ennek pedig a legkézenfekvőbb módja az utazgatás, így Anna egy utazást kapott tőlem a születésnapjára, ahogyan én is tőle. Az utazásaink pedig lehetőséget kínáltak arra, hogy feltérképezzük a meglátogatott országok gasztronómiai különlegességeit. Hiszen én a pihenések alatt sem tudok kibújni a bőrömből és szeretek tapasztalatokat gyűjteni ezen a téren. Nagyon szuperül alakult a nyarunk, és rengeteg inspirációt gyűjtöttem, melyeket felhasználhattam a munkám során is, hiszen jelenleg egy egyre bővülő, nemzetközi szállodalánc executive chefje vagyok. Persze egy séfnek ma már lehetősége van az interneten tájékozódni, de én jobban szeretem a „régi, kóstolásos” módszert, amiben fantasztikus társammá vált Anna – kezdte lapunknak Krausz Gábor, akire sok utazás vár még a jövőben, hiszen a szállodalánc szeretne tovább bővülni Európában, így főztjével meghódíthatja majd a Szlovéniába, Horvátországba, vagy éppen Olaszországba látogató szállóvendégeket is. És hogy miként segít ebben neki szerelme, Mikes Anna?
– Az utazásaink során kiderült, hogy Anna a tökéletes vendég-tesztalany, hiszen kitűnő az ízlése a gasztronómia terén is. Én ugye szakmai szempontok alapján ítélek meg egy konyhát és egy ételt, de ő egy egészen új és friss szemlélettel értékel. Anna egy igényes vendég, aki se többre, se kevesebbre nem vágyik a jónál. Nem beszélve arról, hogy külön imádom, amiért imád enni – nevetett Krausz Gábor, aki persze otthon a közös konyhájukban is szeret szerelme kedvébe járni.
Az a helyzet, hogy némi túlzással nagyon gyorsan kell a mosogatógépbe tennem mondjuk a lasagne tepsijét, mert ha nem vagyok elég szemfüles, félő, hogy azt is megeszi.
Fantasztikus érzés úgy készíteni egy ételt, hogy ott sertepertél körülöttem Hannika, miközben Anna a nappaliban ül, és szóval tart. Persze hétköznap kicsit más a helyzet, hiszen olyankor Anna estig táncórákat tart, de ilyenkor is vacsorával várom. Ha pedig hétvégén otthon vagyunk a főzés félig-meddig közösen történik. Ez annyit jelent, hogy bár a kedvesem segítene, én nem hagyom, viszont arra kérem, hogy helyezze magát kényelembe, és csak beszéljen, beszéljen és beszéljen. Ő az én megnyugtató háttérzajom. Mióta együtt vagyunk, a főzéshez nem a rádiót kapcsolom be, hanem Annát – mesélte megint nevetve a TV2 sztárséfje, aki kislányának még azt is megengedi, hogy segítsen neki a konyhában.
– Ha hármasban vagyunk otthon, akkor desszertet is készítünk, amiben Hannikának tevékeny szerep jut. Ő már most jobb kókuszgolyót dob össze, mint a Séfek Séfe versenyzői – tette hozzá Krausz Gábor, majd megsúgta, hogy van már olyan étel a szállodalánc étlapján, ami azért került fel, mert a próbafőzés után Anna ezt javasolta neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.