BLOKKOLÁS

Megszólalt a Tóth Gabit blokkoló program fejlesztője: „Gondoltam, tehetek a saját magam és Tóth Gabi mentális egészségéért”

mkb

Létrehozva: 2024.01.30.

52 éves családapa áll a Tóth Gabit blokkoló alkalmazás mögött. Péter a Retro Rádióban szólalt meg először az országszerte ismertté vált fejlesztéséről, ami kiszűri a Tóth Gabi életét vitató cikkeket.

Előkerült a férfi, aki a Tóth Gabi blokkolóprogram mögött áll! Az 52 éves családapa, Péter a Retro Rádióban, Bochkor Gábor műsorában jelentkezett be.

Tóth Gabi
Tóth Gabi nevét kiszűrő program készült, kiderült ki áll mögötte (Fotó: Bors)

„Tóth Gabi mentális egészségéért is"

Néhány napja nagy port kavart a Borsban megjelent hír: egy webfejlesztő készített egy speciális szűrőprogramot, ami letiltja a Tóth Gabi nevét említő, tehát róla szóló cikkeket. A tapolcai énekesnő magánéletétől ugyanis már évek óta hangos a sajtó, és erre tavaly nyári szakítása Krausz Gáborral csak rátett egy lapáttal. Később kiderült, ez csak a jéghegy csúcsa volt: Gabira ugyanis akkorra már rá is talált a szerelem. Ez persze nem egyedülálló eset a világban, az énekesnő életét mégis kiemelt figyelem övezi.

Míg sokan falják a róla szóló híreket, akad, akik már unják. Így volt ezzel ez a bizonyos webfejlesztő, Péter is, aki Bochkorék műsorában fedte fel magát.

Jó reggelt, üdv a hallgatóknak! Ahogy a műsorotokban az előbb szó esett róla, vannak olyanok, akiknek már túl sok a Gabiról szóló hír, magamat is közéjük sorolom. Gondoltam, tehetek ez ellen. 

Akár a saját, akár a Tóth Gabi mentális egészségéért is azzal, hogy leválasztódom róla, illetve leválaszthatóvá teszem őt annak a közönségnek, aki nem kedveli őt.

Fordítva sült el a terv

A szofterfejlesztő férfi műsorvezetői kérdésre elárulta, a Google könnyen adott neki információt arról, hogyan tudja a Chrome böngészőben kiszűrni az énekesnő nevét.

Az első verzió minden Tóth Gabis tartalmat szűrt, így a saját fejlesztésében sem láttam – ismerte el nevetve Péter, majd hozzátette: egyórányi programozással elérte a kívánt végeredményt, a Google ellenőrző rendszerén pedig egy-két nap futott át, s már fel is került a Chrome webshopjába.

Eggyel könnyebb így az élet – tette hozzá a programozó, aki felfedte, találmánya visszafelé is el tud sülni. A blokkoló-kód ugyanis mások által módosítható, és egy programozásban járatos ember érdekes módosítást végzett:

– Megjelent egy olyan verzió is, ami semmi mást nem mutat, csak Tóth Gabis híreket. Egy OnlyGabi verzió – nevetett a férfi, aki végül saját magáról elárulta:

52 éves családapa vagyok, szoftverfejlesztő, közösségi közlekedés témában mozgok.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek