Jogosítvány

Ittas vezetésért vették el Zalatnay Sarolta jogsiját!

Percy

Létrehozva: 2023.04.12.

Olykor a hihetetlennek tűnő történetek is igazak lehetnek – ilyen Zalatnay Sarolta esete is, akiről kiderült, hogy ismét meggyűlt a baja a rendőrséggel, ittas vezetésért vették el a jogsiját. Igaz, állítása szerint az esetnek nagyobb a füstje, mint a lángja.

Tavaly február kilencedikén a rend őrei a szokásos munkájukat végezték az egyik budapesti utcában: az éjszaka folyamán megállították az arra járó autósokat, hogy megfújas­sák velük a szondát, a nulla toleranciát figyelembe véve kiderítve, hogy fogyasztottak-e alkoholt. Talán még ők is meglepődtek, amikor az egyik leintett sofőr az örökifjú díva, Zalatnay Sarolta volt. Ám vele sem kivételezhettek. A hot! magazin információi szerint elővették a műszert, ami jelzett, amikor megfújta az énekesnő. Azon nyomban elvették a sztár jogosítványát, és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Cini tudja, hogy hibázott, de a múltat már nem tudja megváltoztatni (Fotó: hot! magazin)

„Beismerem, történt egy ilyen eset”

Hét teljes hónapig tartott, mire Cini visszakaphatta a vezetői engedélyét. Ma már újra szelheti az utakat. Ami történt, megtörtént – az énekesnő úgy van vele, hogy tanult a hibájából.

– Nos, ha anno nem is írtam ki a közösségi oldalaimra, most beismerem, hogy valóban történt egy ilyen eset, aminek következményeként hét hónapra be is vonták a jogosítványomat. Mi több, képzésen is részt kellett vennem, és vizsgáznom is kellett ahhoz, hogy visszakapjam a vezetői engedélyemet – kezdte a tavaly 75. születésnapját ünneplő énekesnő, majd részleteket is elárult a nem csak az ő számára tanulságos esetről. – Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Ugyanakkor tény, hogy volt némi, alig kimutatható mennyiségű alkohol a véremben. Tisztában is voltam vele, hogy gond lehet, hiszen egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit nem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta kis desszert. 

Amikor a rendőr leintett, tudtam, hogy nincs mese, vállalnom kell a felelősséget. Amikor megkérdezték, hogy fogyasztottam-e alkoholt, gondolkodás nélkül elmondtam, hogy nem sokkal korábban megettem néhány szem konyakmeggyet. Annak rendje és módja szerint előkerült a szonda, és bár reménykedtem benne, hogy kellő idő telt el, nem így lett.

 

Hét hónap után, októberben kapta vissza a vezetői engedélyét (Fotó: hot! magazin)

„Friss a tudásom”

A sztár úgy van vele, hogy ha nem vallja be az alkoholfogyasztást, megúszhatta volna a dolgot, hiszen a rendőr felismerte őt.

– Nagyon kedves is volt, de mindig az egyenes út a legrövidebb, így meg sem próbáltam kidumálni magam. Hogy ez a jogsimba került? Hát, ez így van! Hét hónapra vonták be a vezetői engedélyemet, ami nem könnyítette meg az életemet, de beletörődtem a jogos büntetésbe, amihez persze némi pénzbeli ejnye-bejnye is társult. Aztán persze jött a tanulás és a vizsga – magyarázta az előadóművész a hot! magazinnak.

Cini hozzátette: így visszatekintve még jól is jött, hogy évtizedek után fel kellett frissítenie a KRESZ-ismereteit.

– Tavaly október 6-án kaptam vissza a jogosítványomat. Sokkal magabiztosabban vezetek, mert tényleg friss a tudásom. 1966-ban szereztem meg a jogsimat, és azóta igencsak sokat változtak a szabályok. 

Most legalább stabilak az ismereteim, szóval van némi öröm az ürömben. Jó lecke is volt ez a kis intermezzo.

Korábban, ha akár csak egy kortyot is ittam, ami egyébként nem jellemző rám, sofőrszolgálatot hívtam, és sosem kockáztattam. Most már azt is tudom, hogy vezetés előtt még néhány szem konyakmeggy sem fér bele, bár a konyakmeggyről nehezebben szokom le, mint a vezetésről! Ötvenhat évig nem volt ilyen problémám, és az tuti, hogy ez volt az első és utolsó kihágásom! – jelentette ki az énekesnő. 

Fotó: hot! magazin

 

Újra hódít

Egy finn kiadó nemzetközi szinten újra elkezdte terjeszteni Cini Hadd mondjam el című lemezét. Az énekesnő a Borsnak mesélte el, hogy hatalmas sikert jósolnak az új kiadásnak. De más új projektbe is fogott, hiszen G.w.M-mel tervbe vették, hogy egy közös projektet hoznak tető alá.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170831_auto_resized.jpg
origo.hu

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172747_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Könnyen rákot okozhat, ha így issza a kávét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161123_auto_resized.jpg
life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714391712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714391712
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/VSAwKfF5HlFnFCm7_MIr1bmQDeoKLx6cfcV5ZKDShsI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzZTE5N2I0YWU0NTQ4ZTJhMmY3NTU2NzRiMGU1Mjcz.webp
Pletyka

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zNCR3cHVll-rLnvgHGHt4aQeUHa0DSxx-mWxB2bCuN4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxZDIwNGUxYmU0YTRmZTNiNTU3ZmY5NjYxMzUwYTBk.webp
Évforduló

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást