Elégtétel

Mischinger Péter: Elvárom, hogy Szorcsik Viki nyilvánosan kérjen bocsánatot

Bors

Létrehozva: 2022.12.12.

Módosítva: 2022.12.14.

Péter hosszú tépelődés és az ügyvédjével folytatott egyeztetés után úgy érzi, nem tehet mást, mint felszólítja Szorcsik Vikit, hogy nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot. Ennek oka a TV2 sikerműsora, a Farm VIP kamerái előtt és egyéb fórumokon tett becsületsértő rágalmai. Azt is kéri, ismerje be, hogy hazudott, amikor őt erőszakos, félelemkeltő magatartással vádolta meg.

Az egykori exatlonos tanárember, harcos és nem utolsósorban egy olyan cég középvezetője, mely hitvallásának tekinti, hogy elhatárolódjon mindennemű erőszaktól, legyen az fizikai vagy verbális. Szorcsik Viki vádjai ennél fogva Mischinger Péter karrierjét és megélhetését is veszélybe sodorták, de ami neki ennél is fontosabb, hogy a botrány kirobbanása óta számolatlanul kapja a leveleket olyan sorstársaitól, akiket alaptalanul vádoltak meg erőszakos viselkedéssel. A többségük nem tudta bizonyítani az igazát, és sokan, sokat vesztettek az oktalan támadások miatt. Péter ezért juttatta el szerkesztőségünkbe nyílt levelét, melyből részleteket közlünk, és melyet Mischinger Péter közösségi oldalain cikkünk megjelenésével egy időben teljes terjedelmében olvashatnak.

Micshinger Péter, Szorcsik Viki, Szorcsik Viktória
Péter elsősorban azt szeretné, ha Viki bocsánatot kérne tőle

„Viki hazugságokkal sokakat ellenem fordított a műsorban”

"Vikivel mind a ketten temperamentumosok vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a „kiabálásom” és a mondandóm. 

Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni. 

Ugyanakkor a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb. Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát így Viki „szabadon” hergelhette ellenem a csapattársaimat. Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázta és kiestem a játékból" – olvasható Mischinger Péter levelében, melynek folytatásában azt is közli vádlójával, hogy milyen következményekkel járhatnak számára a hazugságok, vagyis mit is veszíthet.

Péter akár a munkáját is elvesztheti a vádak miatt

"De mivel is játszott Viki? Mi történik, ha nem maradok feddhetetlen? Egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is. Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy „beleállítom a vasvillát a hátába”, akkor a gladiátor bemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk, és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét" – fogalmazott Péter, majd elárulta, miért nem hagyja, hogy a feledés homályába merüljenek a történtek, és egyben jelzi Szorcsik Vikinek, hogy kész akár peres úton is elégtételt venni rajta a rágalmakért és valótlan állításokért. 

"Vikinek igenis, büntetőjogi felelőssége is van ebben a mindenki számára méltatlan ügyben, a idő pedig egyre fogy, Viki pedig eddig semmi jelét nem adta annak, hogy szeretne bocsánatot kérni. 

Ennélfogva számomra nem hagyott más utat, csak a jogi elégtételt.

Akár a bíróságra is elmegy igazáért

"A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat" – folytatta írásában Péter. "Hiszem, hogy az ilyen jellegű viselkedésnek egyetlen ellenszere van. Nyílt és őszinte kommunikáció, szükség esetén segítség kéréssel. Mindig van, aki segít. Ha csak egy ember is példát vesz, felveszi a kesztyűt és ezzel jobbá tudom tenni az életét, akkor megérte és százszor is vállalom a megpróbáltatásokat. Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni"

 

Mi is hangzott el a Farm VIP-ben?

Szorcsik Viki ezt mondta a műsor farmgyűlésén:

– Engem olyan szinten megalázott a nőiességemben egy férfi, hogy nekem innentől fogva nincs miről beszélgetni vele. Ezt a hangnemet nem lehet megengedni! Nem lehet az, hogy ilyen burkolt agresszióval csináljuk végig ezt a játékot, és féljünk egymástól. Mert én eljutottam oda, hogy félek ettől az embertől! Attól, hogy akár fizikailag is bántalmazna… Nem akarok innen úgy kimenni, hogy egy vasvilla van a hátamban, mert őt éppen rossz pillanatban kapom el – hangzott el Szorcsik Viki szájából. Okfejtését, vagy inkább vádjait nem csak a csapattársai, de a nézők is hitetlenkedve hallgatták, hiszen a sportember nem használt a vele folytatott vitában obszcén szavakat, és soha nem is lépett fel agresszívan sem vele, sem másokkal szemben.

A színésznő korábban a Borsnak ugyan kifejtette véleményét, de abban nyomát sem találni megbánásnak, vagy akár beismerésnek. 

 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085934_auto_resized.png
origo.hu

A legkeletibb magyar település egy nem létező országban található

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711722327
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083947_auto_resized.jpg
ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085484_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711722327
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086012_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711722327
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról