Búcsú

Itt a vége, Őriszentpéteren lép fel utoljára az Omega

Létrehozva: 2022.08.12.

A hétvégén lezárul egy fejezet a magyar rockzene történetében. A zenekar hatvan évét egy háromnapos fesztivállal ünnepli és zárja egyben: ünnepi búcsút vesz a közönségétől, hiszen ez az utolsó koncertjük.

Omega koncert 2015, elől Molnár György és Kóbor János

Szem nem marad majd szárazon az Omega zenekar hétvégi, egész emberöltőnyi pályafutását lezáró koncerten, Őriszentpéteren.

Eljött a búcsú ideje. Ezt mi is tudjuk. Miután Mihály Tamással, majd Benkő Lacival és végül tavaly Mecky halálával a zenekar két fősre csökkent, ki kell jelentenünk: itt a vége. Nincs többé Omega

 – szögezte le az Omega menedzsere, Trunkos András. Azonban szeretnék megadni a módját annak, hogy lezárják a zenei pályafutásukat, és méltó módon akarnak búcsút venni közönségtől is. Ezért tart három napig a fesztivál, ahol a zenekar pályafutását idéző zenészek, barátok lépnek majd fel. 

Szombaton este folyamatosan érkeztek a tatai Angolparkba, a nyár egyik kiemelkedő eseményére az érdeklődők. Magyarország ma is egyik legnépszerűbb együttese, a legendás Omega adott koncertet Tűzvihar címmel a Szabadtéri Színpadon. 20190727_Tata, Sza
Sajnos a fotón látható formában már nem láthatjuk a legendás zenekart  Fotó: Dallos István

A két még élő tag, Debreczeni „Ciki” Ferenc, és Molnár „Elefánt” György is színpadra lép a fesztiválon, ahová olyan nagyságokat is meghívtak a szervezők, mint Bródy János, Nagy Feró, Hobo, és a 100 Folk Celsius.

– Egy ősbemutatót is láthatnak majd a kedves, és kitartó zenekari rajongók, ugyanis színpadra visszük az Omega Testamentum Orchestrát, mely produkcióért én vagyok a felelős, és fel is lépek pénteken – tette hozzá Ciki, aki az Omega 60 éve alatt a doboknál ült.

Molnár György azonban nagyon nincs jól, egészsége újra cserben hagyta, amikor nemrégiben kiújult a hólyagrákja, valamint kétoldali vesemedence gyulladást is diagnosztizáltak nála, amitől hol lázas, hol nem. 

Elefánt betegsége kiújult. Egészségi állapotától függ, színpadra áll-e az Omega-búcsú után

Ezzel együtt Elefánt nem csak hogy tiszteletét teszi a búcsúkoncerten, hanem színpadra is lép.

Omegásként biztosan utoljára állok színpadra. Az, hogy egyébként is utoljára, az az állapotomtól függ

 – fűzte hozzá Molnár György.

– Kóbor János nélkül nagyon nehéz lesz! – folytatta Trunkos. – És biztosan mondhatom, hogy a zsebkendők is elő fognak kerülni, mert az átállásokban emlékezünk az elhunytjainkra, így Kóborra is: videókkal, koncertrészletekkel. Az Omega közösségtől való végső búcsúban tehát a színpadon is megelevenedik Mecky alakja, ahogy a szakralitás is: nagy erők fognak találkozni – fejezte be végül a csapat menedzsere. A fesztiválon többek közt részt vesznek újhullámos fiatalok, de Másik János, Bródy, az Ivan And The Parasol, Mókus, Hobó, Tolcsvay László és az Anna and the Barbies.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek