Gyász

Megrendítő részletek a bíróságon LL. Junior fiának haláláról

Létrehozva: 2022.06.22.

P. Carment gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyész, aki bizonyítani tudja, hogy Dávidka baleseténél nem fogta felnőtt a gyerek kezét. A vádlott iszonyodva hallgatta a boncolási jegyzőkönyvből felolvasott részleteket, de nem tartja bűnösnek magát.

Forrás: MTVA

Sápadtan, az édesanyja és az ügyvédje kíséretében lépett kedden délelőtt a Fővárosi Törvényszék épületébe P. Carmen, Hopp Csilla egykori jó barátnője, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy ő a felelős azért, amiért LL. Junior kisfia, Dávidka 2019. augusztus 31-én kiszaladt egy autó elé, amely halálra gázolta. 

Fotó: Bors

A két nő egy nagyobb társasággal egy szabadtéri rendezvényre indult éppen, amikor megtörtént a baj. LL. Junior kisebbik fia a felnőttektől kapott figyelmeztetés, illetve a piros lámpa ellenére is át akart szaladni a zebrán, de az első próbálkozását P. Carmen megakadályozta, elkapta az épp kilépő gyereket és visszahúzta. Ezután rászólt, hogy várjanak együtt a zöld jelzésre, de sajnos a kisfiú újra megpróbált a zebra túloldalán lévő testvéréhez futni, immár sikerrel. Az arra szabályosan közlekedő autó azonban elütötte.
 

A borzalom mértéke felfoghatatlan

Az előkészítő tárgyalást vezető bíró előtt remegő lábakkal álló fiatal édesanya (Carmen februárban adott életet az első gyermekének) halkan válaszolt a neki feltett általános kérdésekre, majd arról is nyilatkozott, hogy elfogadja-e az ügyészség vádját, a gondatlanságból elkövetett emberölést, illetve az azért kiszabható felfüggesztett börtönbüntetést. Carmen nemet mondott. A fiatal édesanya most már a becsületéért küzd, nem akar úgy élni, hogy hivatalosan egy gyermek haláláért felelős, inkább vállalja a bírósági tárgyalást is. Pedig az – immár tudjuk – maga a pokol.

P. Carmen
Fotó: Bors

Újraélni azt a két és fél évvel ezelőtti szörnyű napot, és meghallgatni az eljárás során felmerülő részleteket, amire nyilvánvalóan nem lehetett felkészülve sem ő, sem senki más, aki kedden reggel a tárgyalóteremben ült… Az ügyésznő a vád felolvasása közben részleteket közölt a kisfiú boncolási jegyzőkönyvéből. Olyan megrendítő, elborzasztó, sokkoló részleteket a madárcsontú, törékeny kisgyermek sérüléseiről, melyeket a Bors hasábjain nem fogunk leírni. Egyrészt kegyeleti okokból, másrészt azért, mert még az erős idegzetű olvasókat is elborzasztaná. A sérülések tudatában egyébként átértékelődik a balesethez percek alatt kiérkező mentősök elképesztő elhivatottsága: órákig küzdöttek a kicsi életéért, holott már első ránézésre tudhatták, hogy szemernyi esélyük van csak arra, hogy életben tartsák. Ők mégsem hagyták…

Fotó: Ripost

Az ügyésznő felolvasása közben síri csend honolt a tárgyalóteremben, a hallgatóság egy pisszenés nélkül ült, a vádlott, Carmen üveges szemmel meredt maga elé. Nyilvánvalóan éppen újra élte az a borzalmas napot, azt az elviselhetetlen pillanatot, a pici gyermek testének látványát, a hangokat, a szagokat, a bénító elszörnyedés érzését. Rettenetesen nehéz percek voltak.

 

Egyedül kell megvívnia a harcot

A tárgyaláson résztvevők közül többeknek feltűnt, hogy nem jelent meg a keddi ülésen Hopp Csilla, a kisfiú édesanyja. Pedig LL. Junior volt felesége – aki egyébként Carmen egykori legjobb barátnője – is ott volt a társasággal a balesetkor, és a nyomozás első szakaszában még ő volt a fő gyanúsítottja az ügynek, hiszen ő a kisfiú édesanyja. Azt egyelőre nem tudni, hogy Csillának később meg kell még jelennie a bíróságon, akár tanúként – még az is előfordulhat, hogy emiatt nem mehetett el a mai tárgyalásra –, de Carmennek biztosan jól esett volna a lelki támogatás a helyszínen.

Hopp Csilla
Hopp Csilla 

P. Carmennek egyedül kell megvívnia ezt a harcot, ami semmi másról nem szólhat már, csak becsületről. Lesi Dávidka három évesen halt meg, szörnyű körülmények között a szeme előtt. Az élményt nyilvánvalóan soha életében nem tudja majd elfelejteni, és függetlenül bármilyen bírósági döntéstől, a szíve mélyén biztosan magát is hibáztatja a történtekért.

P. Carmen a bírósági tárgyalást követően elviharzott a bíróságról, nem kívánt a sajtó rendelkezésére állni. Az ügyvédje, dr. Drescher Ivor is csak annyit mondott:

– Az ügyészség vádat emelt, ez az ő döntésük volt, a bíróságnak pedig ki kell vizsgálnia ezt a vádat. Azt, hogy ez mennyire jogos, arról mindenkinek lehet véleménye, nyilván nekem is van, de ez nem változtat a lényegen. Szakmai döntés volt, majd meglátjuk mi lesz a vége – mondta a Borsnak a jogász, aki arra a kérdésre, hogy lelkileg hogyan viseli P. Carmen az eljárást, így válaszolt:

– Erre nem szeretnék válaszolni, a vele kapcsolatos dolgokról nem kívánunk nyilatkozni.

A tárgyalás szeptemberben folytatódik, az ügyet vivő bíró szerint még két ülést tartanak, és valószínűleg a másodikon, szeptember közepén már ítéletet is hoznak. Két hét híján, napra pontosan három évvel a halálos baleset után.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145422_auto_resized.jpg
origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713552312
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143841_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kovács István nullás osztályzata, a BL-beli teljesítményéért is kapott már büntetést

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131917_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138042_auto_resized.jpg
vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713552312
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713552312
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713552312
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt