Család

Pukás Peti édesapja már szeretné, ha fia és Dallos Bogi nagypapává tennék

Létrehozva: 2022.03.13.

Puskás Tivadar, a nyíregyházi színház művésze akár már pihenhetne is, elvégre nyugdíjas, de mivel élete a színpad, nem tud és nem is akar leállni. Nemrég Budapesten is láthatta a közönség, hiszen a Madách Színházban ugrott be két előadás erejéig. De már azt is alig várja, hogy az unokájával játsszon.

A népszerű színészt leginkább úgy emlegetik manapság, hogy ő a Puskás Peti édesapja. Büszke is rá, hogy ilyen ismert csemetéje van, igaz, ahogy mondja, a másik fia sem akármilyenre sikeredett. Pedig Tivadar másról (is) híres, a statisztikák szerint ugyanis az elmúlt évtizedekben ő szerepelt a legtöbb előadásban, közel tízezerben.

Magam soha nem vezettem statisztikát, nem számoltam, hányszor léptem színpadra – ismerte el Puskás Tivadar, akit a szakmában egyszerűen csak Pusinak szólítanak. – Most, hogy szó esik róla, eszembe jut, volt olyan év, amikor több előadást játszottam, mint ahány nap volt az évben. De a játékot soha nem tekintettem tehernek, pedig meggyőződésem, hogy játszani csak nagyon komolyan lehet.

Úgy hírlik, a nyíregyházi közönség nem is akarta elengedni, amikor megtudta, hogy Tivadar már nem szeretne napi szinten szerepelni. Ám ha Pusi valamit elhatároz, azt általában tűzön-vízen átverekszi, szóval bármennyire is fájt a szíve, de lemosta arcáról a sminket és nyugdíjba vonult. Legalábbis akkor úgy gondolta, vége, jöhet a nyugalmas civil élet.

Fotó: Zih Zsolt / MTI

Jött is, bár soha nem felejtem azt az előadást, amikor elbúcsúztam a nyíregyházi közönségtől. Akkor azt gondoltam, hogy az volt az utolsó. Nos kijelenthetem, azóta már volt több utolsó utáni előadás, amire nagyon szívesen gondolok, hiszen kevés apának adatik meg, hogy fiával álljon egy színpadon és komédiázzon. Nekem megadatott a csoda, Péterrel a Napsugár fiúkban domborítok – folytatta lelkesen.

Elmondta, imádja a színpadot, minden alkalommal nagyot dobban a szíve, ha belép a színház épületébe, különösen, ha dolgozni megy.

– A szövegtanulással nincs és nem is volt soha gondom, de el kell ismernem, a Napsugár fiúkban alaposan fel kellett kötnöm azt a bizonyos alsóneműt, ugyanis szinte szünet nélkül színpadon vagyok, miközben nyolcvanhat oldalnyi kemény szöveget kell lehetőleg baki nélkül elmondanom. Szerencsére, ha jó az alapanyag, és a itt nagyon jó, könnyebb dolga van az embernek. Mivel a darab nem egy monodráma, a partnerekkel is kötelező összhangban lenni, szóval jó kis meló.

Ugyan élete javát Nyíregyházán töltötte, Puskás Tivadar igazi pesti úriember. De a nyírségi várost már második otthonának tekinti, szívesen sétál az utcákon, szeret beülni egy-egy jó vendéglőbe, ha ideje engedi.

Lassan megint oda kell majd figyelnem, be kell osztanom az időmet – újságolta. – Úgy fest, Pesten is újra felfedeztek. Kezdődött a Madách Színházban, ahol már három éve nem ment a Meseautó, de most elővették, viszont az egyeztetésekkel gondja akadt a színháznak. Magyar Attila, aki Halmos Aladár irattárvezetőt alakítja a darabban, nem ért rá, mert már korábban elszerződött valami másra, így nekem kellett helyettesítenem. Az volt a szerencsém, hogy valakinek eszébe jutott, a Pusi Nyíregyházán ugyanezt a szerepet játszotta, ezért megkerestek. Kétszer is beugrottam. A szöveg azonnal eszembe jutott, fantasztikus volt minden, a készülődés, a kollégák, a színház, a rendező és persze a közönség.
A színész két titkot is elárult a Hétvégi Borsnak.

Az egyik „titok”, hogy már szeretnék nagypapa lenni, de ezt még nem mertem Petiéknek elmondani. Nem sürgetem őket, Bogi és Peti tudja, mit csinál. De akkor is jó lenne már unokázni egy kicsit! A másik, hogy a nyíregyházi Napsugár fiúk és a budapesti Meseautó után nemsokára a Vidám Színpadon kezdem próbálni a Tanulmány a nőkről című darab egyik szerepét. Szóval nincs megállás.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156068_auto_resized.jpg
origo.hu

Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713913811
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157128_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bővült a család: Az örökbefogadás mellett döntött a TV2 sztárpárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151618_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150934_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149563_auto_resized.jpg
vg.hu

Kiderült, hogy van 24 ezer magyar nyugdíjas, aki legalább 600 ezer forintot kap havonta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713913811
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156049_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: a Skorpió új periódust kezd, a Halak bevonzza, amire vágyik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713913811
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713913811
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154911_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szeretetükkel üldözik a rajongók a Házasság első látásra sztárjait

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
SZERELEM

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja