OKTATÁS

Váratlan fordulatot vett Xantus Barbara élete

Soltész Daniella

2022. február 7. hétfő 07:00

Inkább hivatásként és nem „B tervként” tekint új munkájára Xantus Barbara. Arról ugyanis szó sincs, hogy feladta volna a színészkedést, csupán szeretné átadni tudását a Jóban Rosszban Olgája.

Xantus Barbara és Gregor Bernatett fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Forrás: Ripost

Xantus Barbara nem fél az ismeretlentől. Az 54 éves színésznő ugyanis a pandémia kellős közepén kezdett számára eddig járatlan ösvényeket felfedezni. Árult maszkot egy bevásárlóközpontban és tanár lett egy iskolában. Bár a színházak már megnyithatták kapuikat a nézők előtt, a sikeres színésznő képtelen volt otthagyni második „szerelmét”, a tanítást, de nem teljesen. 

Drámát és beszédtechnikát kezdtem el tanítani egy iskolában és nagyon megszerettem – kezdte a Bors megkeresésére Barbara, aki ezt a nemes hivatást a színház mellett űzi.

Nagyon hasonló dolgokat mozgat meg bennem, mint a színészet és megszerettem a gyerekeket is. De ha valaki azt hinné, hogy csak a rendezői ambícióimat élem ki így, az nagyon téved. Azok sosem voltak – mondta a színésznő.

Barbara nem csak tanítja a gyerekeket, hanem ő maga is sokat fejlődött általuk. A színésznő nem győzi hangsúlyozni, hogy milyen fontos számára az az érdeklődés, amit a tanítványaitól kap és az a végtelen szeretet, amivel mindig megajándékozzák őt.

Feltétlen nyitottság van bennük, ami a felnőttekre sajnos nem igaz. A felnőttek megrontják magukat, míg a gyerekek nem. Őket még félteni kell – mesélte szinte elérzékenyülve.

A Fonogram-díjas színésznő nem vallja magát klasszikus tanárnak. Sokkal inkább szeretne arra koncentrálni, hogy a gyerekeknek utat mutasson.

Az életre akarom tanítani őket! Szeretném, hogy nyitott, felfedezni vágyó felnőttek váljanak belőlük, akik sikeresen tudják kifejezni magukat – nyilatkozta Barbara.

Fotó: Ripost

Xantus Barbara tavaly hagyta ott a színházi társulatot és vált szabadúszó színésznővé. Ennek ellenére fontosnak tartja, hogy egy közösséghez tartozzon, ne csak az iskolában, hanem valódi hivatásában is. – Most csupa olyan emberrel dolgozom, akikkel korábban nem volt lehetőségem. Hatalmas ajándékot kaptam a sorstól, de konkrétumokról csak később beszélhetek – mesélte titokzatosan a színésznő, akinek fogalma sincs, mit tartogat még számára a jövő. – Nem tudom előre, hogy mi jön. De egy színésznőnek nem is szabad tervezni. Most jó passzban vagyok, mert jókedvűen járok be dolgozni. És nekem ennyi elég – zárta. 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fegyvertöltényekkel bukott le a reptéren az Exatlon Hungary sztárja

vg.hu

A gázcsapok elzárásával fenyegetőzik az Egyesült Királyság is

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

mandiner.hu

Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

vg.hu

Az Egyesült Királyság elzárja az EU-ba vezető vezetékeket, ha az orosz gázválság fokozódik

origo.hu

Ha nem akarjuk úgy végezni, mint a dinoszauruszok, ez az egy megoldásunk maradt

mindmegette.hu

Durva átalakulás: Horváth Gréta előtte-utána fotót posztolt közel 20 kilós fogyásáról

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

További cikkek

Gyász

Megdöbbentő körülmények közt halt meg Palik László orvos édesanyja

Gyász

Mazsi már tudja, mi okozhatta Berki Krisztián halálát