Celeb

Nem szeretek előre gondolkodni - Vastag Csaba elmúlt időszakáról mesél

Bors

Létrehozva: 2021.12.12.

Hamarosan betölti a 40-et, de nem kesereg az idő múlásán, és a múltbéli hibáit sem bánta meg, inkább igyekszik nem újra elkövetni azokat.

Nehezen nyílik meg, a magánéletét is egyfajta misztikum övezi. 

Szerintem olcsó dolog az embernek a magánéletével büszkélkedni, kérkedni, vagy éppen azzal kapcsolatban siránkozni, véleményt alkottatni másokkal. Így hírverést csinálni egyáltalán nem célravezető. Igyekszem a szakmai munkámra hangsúlyt fektetni, nem pedig arra, hogy éppen kivel vagyok, mit csinálok. Mindenki tud rólam szinte mindent, nekem is kell valami, ami teljesen az enyém.

Úgy érzi, jó úton jár, jó irányba halad?

Az, hogy jó úton jártunk-e, csak évek múltán derül ki. A döntéseinket az abban a másodpercben rendelkezésre álló információk tudatában hoztuk meg. Nem érdemes később azon búsulni, fennakadni, mit miért csináltál. Azért tetted, mert akkor épp az tűnt jónak. 

Eszerint nem bánt meg semmit? 

A megbánásnál jobban hiszek abban, hogy tanuljunk abból, amit elrontottunk, mert úgy tudunk fejlődni és legközelebb nem elkövetni ugyanazt. Bánkódás helyett érdemesebb a jelent és a közeljövőt szem előtt tartani. Nem szeretek nagyon előre gondolkodni. Az idő múlása egy megállíthatatlan folyamat. Ahogy telik, egyre kevesebbnek tűnik, ami előttünk van. Ez engem arra ösztönöz, hogy minél többet dolgozzak és próbáljak létrehozni. Amit az ember idővel megtanul értékelni magában és másokban is, az a megbízhatóság. Hogy ha valamit megígértél, az úgy is legyen, vagy inkább ne ígérj semmit. A másik nagy tanulság, hogy most már nagyon megválogatom, mire mondok igent, régen ez nem így volt.

Sok mindent elért a pályán. Gondolta volna ezt gyerekként?

Mindig zenész akartam lenni, B- meg C-tervem nem volt. Pontosabban nagyon kicsi koromban még orvos szerettem volna lenni, illetve kutató, mint az apukám. Az időmbe szerencsére belefér, hogy a biológiának és a kémiának is hódoljak egy kicsit. Tavaly elkezdtem írni egy életmódváltással kapcsolatos értekezést. Remélem, lesz rá időm, hogy befejezzem és egyszer meg is tud jelenni. 

Az édesapja nem féltette attól, hogy a zenei pályára lép?

Szerintem neki mindegy volt, mit csinálok, csak abban legyek jó. Mindkét szülőm a közoktatásban dolgozik, tehát elvárás volt a testvéreimmel és velem szemben is, hogy jó tanulók legyünk. A zenélés apukámnak egy kicsit szokatlan, de biztos nagyon büszke ránk. Tomi egy kicsit más helyzetben volt, neki nem kellett volna követnie engem, az ő döntése volt. Sosem akartam, hogy ezt csinálja. Mert ő is nagyon érdeklődik nemcsak a művészetek, hanem a tudomány iránt is.

Az öccsével szokták egymást kritizálni? 

Fontos, hogy a véleményünket ne hallgassuk el. Elmondjuk egymásnak, amit gondolunk. Megfogadtuk, hogy ez mindig így marad. Úgy vélem, kár volna, ha áltatnánk egymást.

Hamarosan betölti a negyvenet, miként éli meg?

A fiatalság nem erény, az idő múlása meg nem bűn. Pusztán elővigyázatosságból és a miheztartás végett már körülbelül két éve 40 évesnek tartom magam. Így majd nem ér akkora meglepetés, amikor tényleg annyi leszek. Hozzászoktattam magam a gondolathoz. Jó mérőszámai az évek annak, hogy hol tartasz, mi felé mész, de nem kötelező mindent úgy csinálni, mint a korosztályodnak. Vannak 15 éves gyerekek, akik okosabbak nálam, és láttam olyan 70 évest is, aki bohókásabban, felhőtlenebbül tengette a napjait. Nincsen kőbe vésve semmi.

Egyébként nagyon fiatalos.

Pedig az életmódom nem mindig olyan rózsás. 20 éve rockzenével foglalkozom, ez nem jelenti azt, hogy csak szénsavmentes ásványvizet iszunk a koncerteken, meg csirkemellet eszeünk salátával. De ha tehetem, sportolok és pihenek. Igyekszem, hogy az energiáim arra összpontosítsam, ami valóban lényeges.

Névjegy

Született: 1982. február 11., Budapest

énekes

Hét évet a Veszprémi Petőfi Színházban töltött, ahová táncosként került be. Már 11 évesen akrobatikus rock and rollt táncolt, később rockzenekarok énekese lett. 2008 legnépszerűbb musicalénekesének választották. Két évig tagja bolt a RapSzínHáz társulatának A TV2-n futott Popdaráló műsorban vokálozott. 2010-ben öccsével, Tamással indult az X-Faktor tehetségkutatóban, amit megnyert. Ezután több tévéműsorba felkérést kapott, és az Oltári csajok című filmben is szerepelt.

Megviselte a koronavírus miatti leállás?

Nyilván nem volt akkor koncertünk, ami a zenekar minden tagjára ambivalensen hatott. Egyrészt bevétel nem volt, ez a dolog negatív része, másrészt jutott rá időnk, hogy új dalokat írjunk, ez meg a pozitív. 

Manapság nagyon divatos kommentelni. Foglalkoztatják a netes hozzászólások?

Tomival ritkán kapunk rossz kommenteket. A pozitív hozzászólások meg rengeteg erőt adnak, visszaigazolást, hogy talán jó, amit csinálunk. A szavak a mai világban ingyen vannak, ezért mindenki nagyon bőkezűen bánik velük. Ha valaki nem képes megfogalmazni, mi az, ami nem tetszik neki, csak kritizál, csak megoldás nélküli kritikával él, az szerintem felelőtlenség. Inkább a „jobban tetszett volna, ha úgy csinálod” kezdetű mondatokat kedvelem.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188845_auto_resized.jpg
origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27807_resized.jpg?avcount=1714985413
origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188940_auto_resized.png
metropol.hu

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186639_auto_resized.jpg
vg.hu

Ebben még Ausztriát is megelőztük – megnéztük az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187901_auto_resized.jpg
ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27808_resized.jpg?avcount=1714985413
origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189873_auto_resized.jpg
travelo.hu

Megkoszorúzták a Balatont és a kifogták a tó eddigi legnagyobb pontyát is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191492_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Két csillagjegy, aki valójában az univerzum kegyeltje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189698_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191430_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Marco Rossi nagy hírt jelentett be; Szalai Ádám ellen fordult Szoboszlai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jlrBW5Fa747g4p6EIbSOm3ySCgIMHD7bzjTgqF4ySGY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiOTQ1NTc5N2Y5ZjQ0MzBhZjJmNzlhZDM4MzdhNWZi.jpg
Mérföldkő

Fotókon a csodás pillanat! Szőcs Reni kislányát megkeresztelték

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/7SYvKCGO-v-OMw-pIW-L19xTR3JQpgpfJr3DUyYUvkE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwMGU3YzdhNjA3OTQ4MWViOWEyNmNmY2QwMWU3NWRh.jpg
Gyász

„Minden nap fájdalmas, amióta elment a fiam!” – ma két éve hunyt el Berki Krisztián