Celeb

Focistának szánták, túl pici volt egy szerepre, Terminátornak sem őt nézték ki eredetileg: Arnold Schwarzenegger 74 éves

Bors

Létrehozva: 2021.07.30.

Arnold Schwarzenegger ma töltötte be a 74-et, ennek alkalmából összeszedtünk róla hat érdekességet.

74 éves lett az osztrák származású testépítő legenda, Arnold Schwarzenegger, aki minden álmát valóra is váltotta. Schwarzi 14 évesen ismerkedett meg a testépítéssel, amibe azonnal beleszeretett, még annak ellenére is, hogy apja eredetileg focistának szánta. A színész sorra nyerte a díjakat, igaz nem zökkenőmentesen, mivel testalkata miatt eleinte alig találtak neki megfelelő dublőröket és nem számított keresett színésznek. Végül befutott Hollywoodban, amikor pedig ezt is megunta, Kalifornia kormányzójává vált. A Bors különleges összeállítással ünnepli az “osztrák tölgynek” becézett legenda születésnapját.

Mr Universe

1967-ben volt az első győzelme testépítőként, amikor a Mr. Universe dobogójának tetejére állhatott, mindössze húsz évesen. Ezzel Schwarzenegger lett a verseny addigi legfiatalabb győztese. Ezt a bravúrt nem sokkal később a Mr Olympia versenyen is megismételte.

Conan a barbár

Sokáig nem szívesen foglalkoztatták színészként, egyrészről az elképesztően erős osztrák akcentusa miatt, másrészről pedig azért, mert nehezen találtak dublőrt a 190 centi magas izomkolosszusnak. A fordulópontot a Conan a barbár hozta meg neki, ami miatt egyébként abba kellett hagynia a versenyszerű edzést, mert a karjai akkorák voltak, hogy nem tudta forgatni a kardját.

Hihetetlen Hulk

Eredetileg ő szeretett volna lenni a címszereplő az 1977-ben indult A hihetetlen Hulk című sorozatban, de a készítők túl picinek találták Hulk szerepére. Így végül Lou Ferrigno lett a szerencsés, miután kerek hat centivel magasabb Schwarzeneggernél.

Börtön

Kevesen tudják, de a testépítő a katonai börtönt is megjárta, miután a kötelező sorkatonaságot otthagyta a junior Mr. Europe versenyért. Amikor visszatért, három nap várt rá a rács mögött, de legalább győztesként ünnepelték a barakkokban.

Terminátor

James Cameron eredetileg nem a Terminátor szerepét szánta Schwarzeneggernek, hanem Kyle Reese-ét, aki a filmsorozat másik főszereplője. Végül maga a sztár beszélte rá a rendezőt, hogy ő kapja meg a legendás szerepet, amire eredetileg Mel Gibsont és O.J. Simpsont is meghallgatták.

Három álma volt

Arnold Schwarzenegger mindent elér amit a fejébe vesz. Állítólag gyerekként három nagy vágya volt: Amerikába költözni, filmsztárnak lenni és feleségül venni egy Kennedyt. Ez végül mind sikerült, hiszen volt kedvese, Maria Shriver az egykori amerikai elnök, John F. Kennedy unokahúga.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek