Őrület! Tölgyfából faragták ki Arnold Schwarzeneggert – fotó

A New Jersey-ben élő James O’Neal hihetetlen tehetsége csak úgy a semmiből jött elő, amikor egy nap úgy döntött, fát akar tapogatni, csiszolni, faragni – írja a Ripost. Az olajipari szakmunkás onnantól izmos férfiakat, hírességeket kezdett belelátni egy-egy megtermett fatörzsbe.

A férfi azt mondja, ez egy olyan vízió, ami belső késztetéssel párosul, mely addig munkál benne, amíg le nem hántja a fölösleges rétegeket magáról a műről – így készül az alkotás.

© SWNS

© SWNS

Művei közül az életnagyságú Arnold Schwarzeneggert megformáló szobrára a legbüszkébb.

A filmsztár szálkásra izmosított alakját egy feketetölgy fajtájú fa törzséből csalogatta elő. A mű 188 cm magas és mintegy fél éven át készült, hogy minél tökéletesebben adja vissza azt a pillanatot, amikor a színész egy fotózáson úgynevezett vákuumpózban mutatta be tökéletesen kidolgozott testét. A tölgyfa erezete kivételes módon harmonizál a témával, az ember hajlamos megfeszített izomzatnak látni a növényi rostokat.

© SWNS

© SWNS

Ez a darab fa hónapokon keresztül izzasztott, pokoli nehéz volt dolgozni vele. Rengeteg volt benne a csomó, végül az egyik majdnem intim helyre került, de farontó bogarak is rágták a tömböt itt-ott. Végül Arnold szíve tájékán meghasadt a fa, amit sokan rossz ómennek gondoltak. Én azonban nem hagytam magam, feltöltöttem anyaggal és befejeztem, amit elkezdtem – nyilatkozta büszkén a faragómester James O’Neal, aki túl van már Sylvester Stallone és Dwayne Johnson faszobrán is.Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors