Celeb

Eltévedt az etikett útvesztőiben Meghan Markle

K. B.

Létrehozva: 2018.07.16.

<p>Messze nem tökéletes hercegné még Meghan Markle. A volt színésznő alig néhány hónapja tagja a királyi családnak, máris többször megsértette a hagyományokat és az etikettet. Botlásai azonban csak még szerethetőbbé és emberibbé teszik.</p>

1.Nem húzott harisnyát

Meghan mindig is szívesen mutogatta csinos lábait, ám egy ideje ezt nem teheti meg bármikor és bárhogyan. A hivatalos eljegyzési fotókon a térdig érő szoknyája és kabátja láttatni engedte pucér lábszárait. Ez hiba volt, II. Erzsébet ugyanis elvárja a nejlonharisnya viselését.

2.Otthagyta a csomagolást

Bár kisebb személyzet dolgozik az újdonsült hercegné makulátlan kinézetén, a felelősség mégis az övé. Nem csoda, ha őt tartják figyelmetlennek, amiért nem csomagolta ki rendesen a táskáját. Elfelejtette ugyanis levenni a 175 ezer forint értékű Strathberry ridiküljének alsó részét védő borítást.

3.Elfelejtett pukedlizni

Annyi mindenre kellett figyelnie az esküvőjén, hogy egy apró, de annál fontosabb részlet kimaradt: sok néző szerint a bevonuláskor nem pukedlizett II. Erzsébetnek. Neki még minden alkalommal így kell köszöntenie a királynőt. Sógornőjének, Katalinnak már elég csak a napi első találkozáskor.

4.Rosszkor akarta megfogni Harry kezét

Míg titkolták a kapcsolatukat, Harry és Meghan hétköznapi párként viselkedhetett. Például bármikor megfoghatták egymás kezét. Ám hercegi párként ez tilos a nyilvános eseményeken. Két hete Meghan megfeledkezett erről, és a Buckingham-palota felé tartva Harry kezéért nyúlt, aki óvatos mozdulattal elhessegette. 

5.Politikai véleményt nyilvánított

A királyi család tagjainak tilos nyilvánosság előtt politikai véleményt megfogalmazniuk, többek között ezért sem hívták el az esküvőjükre Harry jó barátját, Barack Obamát. Meghan erről mostanra megfeledkezhetett, ugyanis a múlt héten Írországban azt mondta, örül, hogy az írek az abortusztilalom ellen szavaztak.

6.Földre tette a táskát

A királyi családban nem csak babonából nem szokás a földre rakni a táskát, ez is a protokoll része. Amikor a família az észak-angliai Cheshire-be utazott meglátogatni egy iskolát, Meghan leült, és könnyed mozdulattal a széke alá dobta a retiküljét. Mentségére szóljon: II. Erzsébet táskája is a földre került.

7.Keresztbe tette a lábát

Meghan egész éle­tében úgy gondolta: ha leül egy nő, illik keresztbe tennie a lábát. Ezt a szokást még nem tudta levetkőzni, pedig ideje lenne. A család protokollja szerint ez ugyanis tilos, kiváltképp ha a királynő is jelen van. Ilyenkor a térdeket összezárva, legfeljebb a bokákat keresztezve illik ülni.

8.Átlátszott a fehérneműje

Még nem találta meg a királyi család a megfelelő fehérneműszállítót, mióta előző partnerük lejárató könyvet írt a királynőről. Ez lehet az oka annak, hogy Meghanre előnytelen melltartó került, ami illetlenül türemkedett át szürke ruháján, amit igencsak rossz szemmel néztek a Buckinham-palotában.

9.Megmutatta a vállát

Meghan akkor is adott okot a kritizálásra, amikor először jelent meg hivatalos eseményen mint hercegné. Bár púderrózsaszín ruhája nagyon elegáns és visszafogott volt, egy részlet nem stimmelt: fedetlenül hagyta Meghan vállait, ami illetlenségnek számít a király család körében.

10.Feketébe burkolózott

A királyi légierő fennállásának századik születésnapján Meghan talpig feketébe öltözött. A feketét csak gyász esetén hordják a királyi családban. A különös választást II. Erzsébet nem nézte jó szemmel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek