Celeb

Magyar tenorért rajong Hopkins

Nagy Daniella

Létrehozva: 2017.04.01.

<p>Szia, Béla, hogy vagy? – köszöntötte Sir Antho­ny Hopkins az énekest, aki elbűvölte hangjával a kétszeres Oscar-díjas sztárt. </p>

Vajon milyen érzés lehet, ha valakinek maga Hannibal Lecter ujjong a nézőtérről? Nem sokan élhették át, de egyikük a világhírű magyar tenor, Mavrák Béla, aki otthonosan mozog a sztárvilágban, a Buena Vista Social Clubbal készített lemezt és Jermaine Jacksonnal Jacko testvérével is állt már színpadon. Mavrák tizenhárom éve részese André Rieu világsikerű klasszikus zenei show-jának, és egy bécsi koncert során találkozott Sir An­thony Hopkinsszal, aki elragadtatottan nézte végig a produkcióját.

– Anthony Hopkins már gyerekkorában zongorázott és zeneiskolában tanult zeneszerzést, végül mégis színész lett belőle – kezdett bele az érdekes történetbe Mavrák, akit legközelebb június 16-án, André Rieu budapesti koncertjén hallhat a hazai közönség.

– André Rieu-t valószínűleg a médiából ismerhette, mint „Valcerkirályt”, és megszületett benne az ötlet, hogy jó lenne fiatalon komponált egyik darabját, ami szintén keringő, előadni. Felkereste Andrét és megszervezték a darab ősbemutatóját, amire az egyik bécsi koncertünkön került sor, ahol jó pár számot én is énekeltem. A koncert előtti percekben találkoztam először Anthony Hopkinsszal. Jött velem szembe, én pedig már terveztem is, hogy miként fogok neki bemutatkozni, és nagyon meglepődtem, amikor egyszer csak megszólított, hogy: Szia, Béla, hogy vagy? – mesélte a Borsnak a tenor, akit hirtelen meglepetésként érintett, hogy egy hollywoodi sztár ismeri a nevét. Béla azt is elárulta, hogy a koncert utáni napon együtt reggelizett Hopkinsszal és feleségével.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek