Az énekesnő mindhárom szakácskönyve nyert egy párizsi versenyen, így talált rá Anthony Bourdain, aki a CNN-nek forgat gasztrofilmeket.
Az egész világot bejárta, Michelin-csillagos éttermek állandó vendége, igazi gasztroguru Anthony Bourdain, aki most mégis kis hazánk egy igazán magyaros és családias konyhájában lakott jól. A világhírű sztárséf Bangó Margithoz kéredzkedett be egy kiváló ebédre.
Bourdain a magyar Aretha Franklinként emlegeti a roma énekesnőt, a nagy falásról készült riport elsőként a CNN-en lesz látható, majd mint Bourdain többi filmjét, ezt is világszerte levetítik.
A Kossuth-díjas művésznőnek három, párizsi gourmand-verseny díjas szakácskönyve is van, nem csoda, hogy a sztárséf őt választotta, amikor az igazi magyar konyhába akart belekóstolni.
– Ennél nagyobb megtiszteltetés egy énekesnőt, aki szeret főzni, nem is érhetett volna. Anthony gulascht rendelt, ahogy a világban ismerik ezt az ételt, de mondtam neki, hogy az nálunk gulyás, és nem pörkölt, hanem leves. Tyúkból főztem, nagy élvezettel fogyasztotta – mesélte lapunknak Bangó Margit. A séf nagyon meg volt elégedve a levessel is, de igazán a libamellből készült káposztáért volt oda. Abból mindent befalt, amit Margit elé rakott.
– Kukoricás, paradicsomos töltött káposzta volt a második, füstölt libahúsokkal. Bár a paradicsomoshoz nem megy, tejföllel ette meg – jegyezte meg az énekesnő, aki szerint Bourdain a jó kajáktól és a közvetlenségtől enyhült meg. Eleinte ugyanis tartózkodóan viselkedett, de enni, azt szeret, nem csak kóstolgatni, ez rögtön látszott rajta.
A vacsora végén a művésznő Mező Misivel énekelt duettet világhíres vacsoravendégének.