Celeb

Eladási rekordot döntött a szuperszexi duó

Földvári Zsófi

2012. május 22. kedd 15:45

Halhatatlan diszkósztárok 2. rész - A diszkózene a New York-i melegek, feketék és latinok által kedvelt zárt körű klubokban született. Sorozatunk második részében két szuperszexi spanyol hölggyel ismerkedhetnek meg.

 

Az eurodiszkó koronázatlan királynői eredetileg táncosnőként keresték a kenyerüket a napfényes spanyol tengerparton, míg fel nem kérte őket egy jószemű és kivételesen jó üzleti érzékkel megáldott, német származású menedzser, Leon Deane, hogy alapítsanak zenekart. 1977- ben Mayte Mateosnak és Maria Mendiolának köszönhetően indult hódító útjára a Baccara nevű formáció, ami egy rózsafajtáról kapta a nevét. A duónak ennek megfelelően évekig egy rózsaszál volt a szimbóluma.

A karrierjük nyílegyenesen ívelt felfelé, a Yes Sir, I Can Boogi című slágerüknek köszönhetően az első kislemezükből 16 millió példányt adtak el világszerte. Ezzel az eredménnyel a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek, mint a világon a legtöbb lemezt értékesítő női duó.

A hangos siker azonban olyan országokba is eljuttatta a két szexi lány hírét, ahol egyáltalán nem örültek a lengén öltözött, a dalaikban egyértelműen szexuális utalásokat tevő hölgyeknek. Az arab világban kész istenkáromlás volt a luxusprostis megjelenés, a mély dekoltázs és a kivillanó, hosszú combok.

– A Baccara imidzse kétségkívül nem csak a dalainkról szólt, hanem rólunk, kettőnkről is. Elsősorban a megjelenésünkről – mesélte egy német tévének adott interjújában Mayte.

– Azt mondták rólunk, a két glamourlány vagyunk, és valahol igazuk is volt, hiszen a megjelenésünk tényleg inkább hasonlított a modellekéhez, mint a hétköznapi asszonyokéhoz.

Bizonyos országokban pont ez jelentette a problémát. Mivel az első lemezünk kiadásának pillanatától az NSZK-ban éltünk, nem sokat hallottunk a tőlünk elszigetelt kommunista és arab világról. Annyit azonban igen, hogy míg Európa nyugati felén imádtak minket, keleten mi voltunk a megtestesült fertő. Érthetetlen – tette hozzá az énekesnő.

A duónak ezért „csak” a fél világ maradt, amit meg kellett hódítania, de ezt a feladatot tökéletesen teljesítette. Majdnem húszéves pályafutásuk alatt szinte minden lemezük dupla platina lett, összesen negyvenmillió lemezt adtak el. A slágerlistáknak pedig még akkor is a csúcsán maradtak, amikor a nyolcvanas években hanyatlani kezdett a diszkóláz.

(Folytatjuk)

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

ripost.hu

Azt hitték, a Dunában van Zoltán holtteste, de aztán megcsörrent a telefon...

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

bama.hu

Péterffy: a környéken lakók fogyasztanak alkoholt közterületen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor