Ha valamelyik étel elkészítése nem világos, kommenteljetek, és leírom a pontos receptet vagy adok linket.
Hideg vacsorák/reggelik:
- tojáskrém (főtt tojás összevagdalva, kikeverve vajjal/sajtkrémmel, mustárral, tejföllel)
- csirkemáj zsírban sütve, hagymával, fokhagymával, kifagyasztva, kenyérre kenve
- májpástétom szárnyasmájból
- tonhalkrém
- disznófejsajt házilag (lásd kép)
- fasírt hidegen
- tócsni (reszelt krumpli liszt tojás; a krumpli gazdagítható nyers reszelt kinyomkodott
répával, cukkinivel, sütőtökkel) (lásd kép)
- töltött gomba (túróval, zsemlebéllel, hagymával, sajttal készült töltelék, gazdagítható
spenóttal, sonkával, darált hússal) (lásd kép)
- spenótos túrógombóc tejföllel, reszelt sajttal tálalva (lásd a képen)
- gombapaprikás tésztával/nokedlivel
- paprikás krumpli (anyósom galuskával is gazdagítja)
- lecsó (bár most már lassan nincs szezonja)
- tojásos nokedli (lásd kép)
- lángos (krumplis, de leginkább kefires/joghurtos tésztából, esetleg virslivel töltve)
- sárgaborsólepény kapros tejföllel (maradék sárgaborsófőzelékből)
- pizza (paradicsomos vagy fokhagymás tejfölös alapon, tetszőleges feltéttel)
- egyszerű főzelékek főtt vagy tükörtojással, esetleg maradék pörkölttel)
- melegszendvics
- köménymagleves tojással (személyes kedvenc, mi ezt hívjuk rántott levesnek)
- gombaleves (magyarosan vagy „fehéren”)
- krumplileves
- zellerkrémleves
- sajtleves
- savanyúkáposztás gombócleves
- kapros húsgombócleves
- (káposztás) bableves
- minestrone (maradék, otthon fellelhető nyers zöldségekből; minél többféle, annál jobb)
Húsos ételek
- pásztortarhonya
- tarhonyás vagy rizses hús
- fasírt egyben sütve (főzelékkel tálalva)
- zúzapörkölt, sertéspörkölt, csülökpörkölt körömmel
- resztelt máj
- wokos zöldséges csirkemell (25-30 dkg húsból, otthon talált, maradék nyers zöldségekkel)
- baconben sült csirkemáj (50 dkg máj, 20 dkg bacon felhasználásával)
- húsos rakott ételek
Desszertek (második fogásnak)
- palacsinta (magyar vagy amerikai)
- tejes pite (gyakorlatilag palacsintatészta tepsiben sütve, lekvárral)
- császármorzsa
- kenyérfelfújt
- fánk
- túrófánk
De most már – akármennyire is nehezemre esik – abbahagyom, jöjjenek a kommentek és benne a ti ötleteitek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.