Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg brokkoli
30 dkg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma (+ 2 gerezd fokhagyma annak, akinek bírja a gyomra)
Fél csokor petrezselyem
1 húsleves- vagy zöldségleveskocka (vagy maradék húsleves – anyákok, ha eddig nem tettétek volna, szokjatok rá a leves kis adagokban való lefagyasztására)
1 ek olaj
1 ek liszt (vagy étkezési keményítő)
1 pohár tejföl (hivatalosan asszem 1,75 dl)
só, (fehér)bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, a krumplit meghámozom, kockára vágom. (A fagyasztott levest kiolvasztom.) Az apróra vágott vöröshagymát (+ fokhagymát) az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a brokkolit és a krumplit, felöntöm a levessel és annyi vízzel, hogy ellepje (leveskockás változatnál: felöntöm vízzel és beleteszem a kockát), majd rádobom a petrezselymet és finoman megsózom, borsozom. Miután puhára főztem (kb. 15 perc), botmixerrel péppé zúzom. A tejfölben elkeverem a lisztet és hozzáadom a leveshez. Leveszem a tűzről és krémes állagúvá keverem.
Ínyenc porontyok a tetejére reszelt és olvadt füstölt sajttal is fogyaszthatják. De ismerek renitenst, akinél ehhez is sercli dukál.
MsPoppy
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.