Zuglói gázoló: Látnom kellett volna a gyalogost

Megtörten és lefogyva érkezett az ítélethirdetésre T. Klára Petra. Az utolsó napon beismerő vallomást tett, és elismerte, hogy látnia kellett volna a gyalogost. A drogozást azonban mindvégig tagadta.
Megtörten és lefogyva érkezett az ítélethirdetésre T. Klára Petra. Az utolsó napon beismerő vallomást tett, és elismerte, hogy látnia kellett volna a gyalogost. A drogozást azonban mindvégig tagadta.

Az utolsó tárgyalási napon T. Klára Petra felállt, és elmondta, hogy elismeri a bűnösségét, és azt, hogy észre kellett volna vennie az elgázolt gyalogost. Ez azért is volt meglepő, mert az asszony korábban mindent tagadott, és azt állította, hogy csak egy puffanásra emlékszik a gázolásból, és azt hitte, hogy egy madarat vagy egy kisebb testű kutyát csapott el az Audival.

Mentősök és rendőrök a baleset után © MTI

Sajnos azonban nem így történt: egy 85 éves férfit gázolt halálra 2016. novemberében a Füredi úton, Zuglóban. Annak ellenére, hogy a kocsi erősen roncsolódott, elhajtott egy kozmetikába, ahol mű­szempillát csináltatott magának. A szalonban tartóztatták le a rendőrök. A szervezetében kimutatták, hogy kokaint fo­gyasztott azokban a napokban. Azonban a tárgyalásokon a fő kérdés az volt, hogy mikor.

Hiába tagadta, a bíróság szerint T. Klára Petra kokainozott © Csányi Kriszta

Az asszony ugyanis azt állította, hogy csak a baleset után a kozmetikában, csakhogy ezt nem erősítette meg egyik kozmetikus sem egyértelműen. Az igazságügyi orvosszak­értő pedig nem tudta pontosan megállapítani a vérmintából a kábítószer-fogyasztás időpontját. Ennek ellenére az ügyészség úgy gondolta, hogy a nő csakis előtte kokainozhatott, és ez okozta, hogy nem vette észre az úton áthaladó gyalogost, holott ötven méterről észrevehető volt.

Az ügyész hangsúlyozta: a vádlott nem rossz ember, és ilyen embertelenséget nem lett volna képes megtenni józanul. Az utolsó szó jogán Petra annyit mondott könnyezve:

– Nagyon megbántam, ami történt, ha tehetném, visszaforgatnám az időt.

Amint arról a Borsban már beszámoltunk, elsőfokon, halmazati büntetésként öt év, hat hónap börtönre ítélték, és örökre eltiltották a járművezetéstől.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors