Végre jelentkezett a nyereményért a lottómilliárdos

Telefonált 3 milliárd 54 millió forintos nyereményéért minden idők ötödik legnagyobb ötöslottó-nyertese – tudta meg a Bors. A Szerencsejáték Zrt. egyelőre nem nyilatkozik.
Telefonált 3 milliárd 54 millió forintos nyereményéért minden idők ötödik legnagyobb ötöslottó-nyertese – tudta meg a Bors. A Szerencsejáték Zrt. egyelőre nem nyilatkozik.

Március 15-én húzták ki minden idők ötödik legnagyobb ötöslottó-nyereményét, a 3 milliárd 54 millió forintot. A nyertes sokáig bujkált, okulva talán Andraschek László példájából: a korábban hajléktalan győri férfi ország-világ előtt felvállalta 630 milliós nyereményét, de megbánta, mert kirabolták, megzsarolták, és hirtelen sok „jó barát” vette körül.

A mostani 3 milliárd 54 milliós nyereményről már korábban kiderült: a szelvényt Dorogon adták fel. A Szerencsejáték Zrt. akkor ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, de a Bors utánajárt – valóban a bányászvárosban töltötték ki a nyerő számsort. Információink szerint a közelmúltban jelentkezett a nyertes.

A Szerencsejáték Zrt. ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. – Az ötös lottó nagy nyereményével kapcsolatban – a nyertes védelme érdekében – egyelőre nem tudunk több információt adni - írták megkeresésünkre, ami azért érdekes, mert egészen a múlt hétig viszont azt közölték: még nem jelentkezett a nyertes.

– Elképzelhető, hogy már megvan a nyertes, de például még az adategyeztetés vagy a kifizetés zajlik, így a Szerencsejáték Zrt. nem adhat ki bővebb információt, a játék ugyanis anonim – reagált megkeresésünkre Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. korábbi szóvivője, saját évtizedes tapasztalataira hagyatkozva.

Hozzátette: általában egy-másfél hónap után jelentkezik a nyertes, és ennyi idő már eltelt. – Van, aki öthetes szelvénnyel játszik, és csak az ötödik hét után döbben rá szerencséjére. Más elkezd magának számlákat nyitni, ez is beletelhet bizonyos időbe. Így tett a legnagyobb nyertes is, aki 2003-ban vitt el 5 milliárdot.

Az egykori szóvivő felidézett egy még régebbi esetet is: a kilencvenes évek közepén egy szabolcsi paraszt bácsi egy tévéstábtól tudta meg, hogy nyert 500 milliót. – Akkoriban a játékos a nevét és a címét ráírhatta a szelvény hátoldalára, így kiderült, ki a nyertes. Azóta fokozottan védik a friss milliárdosokat – tette hozzá.