Több beteg halála miatt nyomoz a rendőrség

Nem csak a múlt csütörtökön elhunyt 46 éves családanya, H. Erika, hanem több, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztályára szállított beteg halála miatt nyomoz a rendőrség.
Nem csak a múlt csütörtökön elhunyt 46 éves családanya, H. Erika, hanem több, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztályára szállított beteg halála miatt nyomoz a rendőrség.

Rövid időn belül több feljelentés is érkezett a rendőrséghez a Vaszary Kolos Kórházba beszállított betegek halála kapcsán. A Bors pénteken számolt be egy esztergomi család tragédiájáról. A 46 éves H. Erikát múlt szerdán vitték a mentők a kórház sürgősségi osztályára. Férje szerint az asszonyt az EKG- és laborvizsgálat után csaknem négy órán keresztül várakoztatták, majd hazaküldték.

Hajnalban Erika meghalt. A család feljelentést tett. A gyászoló férj úgy hallotta, három héttel korábban egy másik nő is hasonló körülmények között hunyt el.

A Bors megkeresésére Léber Gabriella, a megyei főkapitányság szóvivője közölte: H. Erika halála kapcsán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytatnak eljárást. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki a halál okának megállapításához. A szóvivő azt is megerősítette: H. Erikáén kívül több, a kórház sürgősségi ellátásához kapcsolható haláleset ügyében is vizsgálatot folytatnak. A szóvivő egyben ígérte: a jövő héten pontosan meg tudja mondani, hogy hány haláleset ügyében indult eljárás.

A kórház nem nyilatkozik. Dr. Kanász Gábor főigazgató csupán a hatósági vizsgálat tényét erősítette meg. A kórház sürgősségi osztályát egyébként 2012 júniusában adták át. Amint akkor fogalmaztak: „az osztály a XXI. század technológiájával felszerelt, a fejlesztés eredményeképpen Komárom-Esztergom megyében megváltozik az egészségügyi szolgáltatás minősége.”

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors