Aktuális

Megrázó búcsúüzenetet hagyott édesanyjának Tamás, aki szellemeket látott, majd a Tiszába vetette magát

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.07.03.

Búcsúüzenetet küldött az édesanyjának, majd egy kompról a folyóba vetette magát a Tiszakeszin lakó Botos Tamás Antal. A 24 éves férfi drogok miatt tavaly két hónapig feküdt kómában, de akkor felépült. Most csak a holttestét találták meg

Botos Tamás az édesanya szerint mindig is vidám, sokak által szeretett fiú volt. Szakácsnak tanult, de végül nem teljesedett ki a szakmában. Mostanában közmunkásként dolgozott Tiszakeszin. Soha nem volt panasz a munkájára. Senki sem tudja, hogy pontosan mi bántotta, csak annyi bizonyos, hogy a hét elején egy reggel pánikszerűen kiabálni kezdett.

A drog démonaival küzdött

Az édesanyja szaladt oda hozzá, hogy megkérdezze, mi a baj.

- Anya, valaki járt itt– mondta a fiú. Anita, akkor még azt hitte, hogy elfelejtették bezárni a kaput, és egy tolvaj besurrant hozzájuk, de hamar kiderült, hogy Tamás egészen másra gondolt.

– Tomi azt mondta, hogy egészen világosan látta a saját szemével, hogy egy szellem megfogja a poharát és a falhoz vágja. Ez dühítette a fiamat, hiszen éppen az előző napon tapétázta ki a szobáját. Az üvegszilánkokat valóban megtaláltam a padlón, amiből csak arra tudok következtetni, hogy a fiam hallucinált, és a törést ő maga okozta – mesélte az édesanya. Anita úgy véli, ha nem is közvetlenül, de a drogok vezettek a fia halálához.

– Sajnos errefelé népszerű a herbál cigaretta. A fiam korábban nagyon sokat szívott, én pedig semmit sem tudtam tenni ez ellen. Előfordult, hogy kihívtam a rendőrséget, mert nem tudtam tőle elvenni. Nekik odaadta. Ragaszkodott a révülethez. Egy nap túlszívta magát, és rosszul lett. Annyi ereje még volt, hogy segítséget kérjen tőlem. Odamentem hozzá, és megpróbáltam megitatni, de fulladni kezdett tőle. Akkor hívtam ki a mentőket. Kis is jöttek. Még maga feküdt a hordágyra, de mire beértek vele a kórházba, kómába esett. Az orvosok megmondták, hogy jó eséllyel elveszítjük őt, de akkor még két hónappal később felébredt. Ennek már másfél éve – csuklott el Anita hangja.

Úgy érezte, görcsöl az agya

Tamás nem szokott le azonnal a kábítószerekről, de két hónappal ezelőtt olvasta a hírekben, hogy egy ároktői fiú a biofűtől meghalt. Akkor megijedt, és végleg letette a gyilkos füstölőt.

– Az ismerőseim szerint talán pont az volt a baj, hogy hirtelen hagyott fel a rossz szokásával, ezért durva elvonási tünetek jelentkeztek nála. Többször is panaszkodott, hogy görcsöl az agya – mondta a Borsnak Anita.

Tamás a hétvégén kifejezetten vidám volt. Vasárnap ő főzött az egész családnak rántott húst és krumplipürét.

- Semmi jelét nem mutatta, hogy készül valamire. A másnap reggel történtek után arra kértem, hogy pihenjen egy kicsit, de ő elment dolgozni. Aztán hazajött, és lepihent. Szomjas volt, adtam neki hideg kólát, de ő közölte, hogy el szeretne menni a boltba. Az egyik rokontól ugyanerre hivatkozva kölcsön kérte a kerékpárját. Nem a közértbe ment – zokogta Anita, akinek egy helyi lány azt mesélte, hogy látta Tamást, amint a nagyapja sírjánál álldogál. A férfi a temetőből a Tisza-partra sietett. 17 óra 17 perckor küldött egy utolsó üzenetet az édesanyjának, majd a kompról a vízbe vetette magát.

Kompról vette magát a vízbe

– Inkább beleugrok a Tiszába, nem bírom már! Hidd el, nem bírom, édesanyukám! – olvashatta Anita.
A réven többen is tartózkodtak. Többek között Tamás unokatestvére is látta, hogy mi történik, de semmit sem tehetett. A helyiek napokig imádkoztak, hogy a férfi élve kerüljön elő, de a vízirendőrök napokkal később, másfél kilométerrel arrébb megtalálták Tamás holttestét.

- Amikor szóltak, azonnal a partra siettem. Szerettem volna odamenni, hogy megnézzem a vízben az arccal lefelé lebegő gyermekemet, de nem engedték. Hiába mondtam, hogy szeretnék megbizonyosodni arról, hogy valóban az én kicsim teste került elő, de emberségből azt mondták, jobb, ha az élő fiam marad meg az emlékeimben. Miután betették a halottszállítóba, ismét kértem, hadd nézzem meg legalább a kezén és a lábán levő tetoválásokat, hiszen azokról biztosan felismerem. Azt sem engedték, de aztán megmutatták a vizsgálat során készített képeket. Semmi kétség, sajnos ő volt hajtotta le fejét a gyászoló anya.

Anita arra készül, hogy fiát fehér ruhába öltözteti, mert az volt Tamás kedvenc színe. Abban szeretnék elhamvasztatni. A fiú földi maradványait a nagyapja mellett helyezik végső nyugalomra.

Támogassa a gyászoló családot!

A család számára komoly megterhelést jelent a temetés költségeinek előteremtése. Aki szeretne segíteni, az alábbi számlaszámra utalhatja adományát:

Takarékbank

Baloghné Rácz Klára

54200159 15077044

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27424_resized.jpg?avcount=1714036213
origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714036213
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156962_auto_resized.jpg
life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714036213
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal