Tárgyakat mozdítanak el az ufósugarak

A világon nagyüzemben folynak olyan kutatások, amelyek a Star Trek filmből ismert technológiákat igyekeznek kifejleszteni. Egy kínai fizikus most döbbenetes eredményéről számolt be: tárgyakat tud fölszippantani valamiféle sugárnyalábbal.
A világon nagyüzemben folynak olyan kutatások, amelyek a Star Trek filmből ismert technológiákat igyekeznek kifejleszteni. Egy kínai fizikus most döbbenetes eredményéről számolt be: tárgyakat tud fölszippantani valamiféle sugárnyalábbal.
Moziból ismert jelenet: a tisztás fölött hangtalanul lebegő csészealjból hirtelen fénynyaláb zúdul a főhősre, s valósággal fölszippantja a földönkívüliek járművébe. Lehet, hogy mindehhez nem is kellenek már ufók?

Legalább negyven laboratórium végez teleportálással kapcsolatos kísérleteket, és sokan foglalkoznak gondolatolvasással, tárgyak láthatatlanná tételével, térváltással, agyműködést befolyásoló eszközökkel, időutazással. Ráadásul nem hiába, hiszen a sci-fi kalandregényekbe illő eszement kísérletek egyre reménytelibb eredményeket produkálnak.

Jun Csen, a sanghaji Fudan Egyetem professzora úgynevezett vonósugarat volt képes létrehozni – földi körülmények között. Eddig a tudomány úgy tartotta, hogy a tárgyak a fotonok nagy részét visszasugározzák abba az irányba, ahonnan érkeztek, mindeközben a lepattanó fotonok tolóerőt gyakorolnak a tárgyra. Ha az a bizonyos tárgy nagyon apró, akkor ennek az erőnek látható hatása van.

– A kollégáimmal bebizonyítottuk, hogy lehetséges olyan különleges sugár előállítása, amely taszítás helyett vonzani képes dolgokat. Az egésznek a kulcsa a fény viselkedésében és tulajdonságaiban rejlik. A fényhullámok nemcsak fotoncsomagokból állnak, hanem elektromos és mágneses mezőkből is. Ezek az erők olyan áramlatokat gerjeszthetnek a részecskében, amelyek hatására az ellenkező oldalán fényt kezd el kibocsátani, és ez az erő a nagyjából ezredmilliméter nagyságú részecskét a fényforrás felé tolja – mondta a professzor.

Más szóval ezek után lehetséges olyan sugarat előállítani, amely képes arra, hogy miközben egy bizonyos részecskére világít, annak az átellenes oldalán több foton fog létrejönni, mint azon az oldalán, ahova világítottunk, aminek hatására vonzóerő jön létre. A kutatók reményei szerint ezzel a módszerrel egészen a sugárforrásig el lehet húzni az aprócska tárgyat.

– Ez a felfedezés sajnos egyrészt nem újdonság, másrészt zsákutca, ha az Enterprise képzeletbeli űrhajó vonósugarát szeretnék ebből kifejleszteni – állítja Egely György feltaláló. – Felix Ehrenhaft osztrák kutató már az 1910–20-as években rájött erre, de méltatlanul elfeledték a nagyszerű tudóst, aki a nanotechnika úttörője volt. A szovjet F. V. Mihajlov fizikus pedig az 1980–90-es években ismételte meg sikeresen a kísérletet, de ez a kutatás is megtorpant.

Sokan azt képzelik, hogy a fénnyel való tárgymozgatás nagy jövő előtt áll. Ez azonban nem igaz, ezzel a módszerrel kizárólag mikrotárgyakat lehet a készülék felé csalogatni. Van azonban más jelentősége, mégpedig az egészségügyben lehet hasznosítani, hiszen ezzel az eljárással mágneses monopólusokat és mágnes áramot lehet létrehozni, amelyekkel a csí életenergiát lehetne pótolni.

– Ismert, hogy a csí életenergia akupunktúrás meridiánokban kering az emberben. Ha ezt mesterségesen elő tudnánk állítani, nagyon beteg embereket lehetne meggyógyítani. A fájdalomcsillapítás mellett kitűnő szer lenne a mozgásszervi betegségekre és egyéb akut bajokra. Minderre a nyugati orvoslás nem képes. Egely György szomorúan állapította meg, hogy mint már annyiszor a tudománytörténet folyamán, most is elfecséreltünk kilencven évet.
Erdélyi Péter