Szikláról zuhanhatott a tengerbe a magyar testvérpár

Égre-földre keresnek egy magyar testvérpárt Mallorcán, miután többen látták, hogy a viharos hullámok két embert elsodortak az egyik közeli partról. Katalint és Mihályt egyelőre eltűntként keresik, a család reménykedik abban, hogy szeretteik hazatérnek.
Égre-földre keresnek egy magyar testvérpárt Mallorcán, miután többen látták, hogy a viharos hullámok két embert elsodortak az egyik közeli partról. Katalint és Mihályt egyelőre eltűntként keresik, a család reménykedik abban, hogy szeretteik hazatérnek.

Napok óta a poklok poklát éli át az a magyar család, amely péntek óta hiába várja haza szeretteit a spanyolországi Mallorcáról. Rettegésük nem alaptalan: Mihály és Katalin pontosan akkor tűnt el nyomtalanul, amikor egy vihar sújtott le a szigetre, és a közeli Cala d’or közelében két – egyelőre nem azonosított – embert is elragadott a hatalmas hullámverés egy szikláról. Bár egyelőre nem tudni, hogy kik voltak az áldozatok, a fiatalokat szerda óta senki nem látta, minden holmijukat és bérautójukat is hátrahagyták.

A 30 éves Katalinnak és a 18 éves Mihálynak pénteken kellett volna hazaérkeznie

Minden ugyanúgy volt a szobájukban

A 30 éves Katalin és öccse, a 18 éves Mihály egy szabolcsi településről érkezett múlt kedden álomnyaralására, Cala Esmeraldába, Mallorcára. A testvérpár nyaralása akkor még pontosan úgy alakult, ahogyan tervezték: egy helyi pubba látogattak, erről szerdán még képeket is osztottak meg a közösségi oldalaikon. Ezután azonban mintha a föld nyelte volna el őket.

– Azt hiszem, pénteken kellett volna hazatérniük, de nem je­lentkeztek. Akkor a család azonnal kapcsolatba lépett a helyi hatóságokkal – mondta el a testvérpár egyik ismerőse a Borsnak.

Kiderült: a közeli szállodájukban ekkor már napok óta nem látták őket, ám csak a takarításkor derült ki, hogy nem hagyták el a tervezett időben a szállást.

– A személyzet állítólag mindent úgy talált, ahogy hagyták, de akkor már napok óta nem aludtak a szálláson – tette hozzá. Információink szerint azóta már azt az autót is megtalálták, amit Katalin és Mihály kibérelt, telefonjaikat is próbálják bemérni, a helyi zsaruk és a szálloda szintén keresteti őket.

© AFP

Egy férfi holttestét emelték ki a vízből

Mindezzel egy időben igencsak aggasztó hírek érkeztek, ugyanis egy hölgy rémülten hívta a se­gélyhívót azzal: szemtanúja volt, hogy a közeli Santanyi nevű sziklás, a helyiek körében ki­mondottan veszélyesnek ismert partszakaszról két fiatalt is be­rántott egy hatalmas erejű hullám a viharos időben.

– Láttam, ahogyan egy hullám két embert is berántott Cala Esmeraldánál – mondta a spanyol Diario de Mallorca nevű lapnak a szemtanú.

A rendőrök a helyszínre siettek, azóta búvárokkal, hajókkal, helikopterekkel és speciális drónokkal is keresték a két ismeretlent, de az állandó viharok nem segítik a kutatást.

– Az éjszakai munka bonyolult, ugyanis a viharos idő és a tenger állapota is megnehezíti a keresést – mondta a lapnak a kutatócsoport egyik tagja.

Időközben egy helyi hajó, az Aurora kiemelte egy férfi holttestét a vízből, azonban őt még nem azonosították. Az bi­zonyos, hogy a párost már az itthoni rendőrség is eltűntként keresi.

© MTI

Nem tudnak velük kapcsolatba lépni

A család és a barátok reménykednek, hogy nem Mihály és Katalin az áldozat.

– Pénteken kellett volna hazatérniük, de szerda óta nem hallottunk felőlük, és semmilyen módon nem tudtunk kapcsolatba lépni velük. Kétségbe vagyunk esve, tudnunk kell, hogy róluk van-e szó – idézte az Ultima Hora nevű helyi lap az egyik hozzátartozót.

A Bors utolérte a testvérek egyik rokonát, aki nem kívánt nyilatkozni, de azt megerősítette, hogy a keresés folyik, és hogy folyamatos kapcsolatban vannak a helyi szervekkel. Hozzátette, még nem biztos, hogy Mihályról és Katalinról van szó. – Reménykedünk benne, hogy nem ők azok. A család is azt reméli, hogy kapnak valamilyen információt, amibe kapaszkodhatnak. A remény az utolsó pillanatig él – szögezte le.