Szexrabszolgákat toborzott és kínzott meg a híres színésznő

Iszonyú kínos szektabotrányba keveredett a Smallville egykori két főhősnője, Allison Mack és Kristin Kreuk.

Iszonyú kínos szektabotrányba keveredett a Smallville egykori két főhősnője, Allison Mack és Kristin Kreuk.

A NXIVM (nexium) nevű szekta eddig sem örvendett kimondottan jó hírnévnek, de miután kiderült, hogy vezetőjük – aki mesternek hívatja magát – számára szexrabszolgákat kell toborozni és kegyetlenül megkínozni őket, végképp nem lopta be magát a társadalom szívébe.

Allison Mack sosem hagyta el a NXIVM szektát © YouTube

A fent említett két színésznőnek éppen ehhez, a magát spirituáliis nézeteket valló csoportként hirdető, de valójában a nőket rabszolgaként tartó, szexuálisan kihasználó szektához sikerült csatlakoznia még 23 éves korában. Az 1998-ban Keith Raniere által alapított New York-i szekta hierarchiája hasonló az MLM-es rendszerekhez: minél több rabszolgát szervez be valaki, annál több rabszolgája lesz később, mindez pedig elősegíti a tagokat fejlődésükben és megvilágosodásukban. Az NXIVM tagjai színésznőket is előszeretettel csábítanak maguk közé, így került a képbe Allison Mack és Kristin Kreuk is.

Az igazi botrány csak azután robbant ki, amikor a New York Times újságírója a NXIVM-en belül működő szűk titkos társaságról, a DOS-ról írt egy tényfeltáró riportot. A cikkben korábbi tagokat is megszólaltatott, mint például Sarah Edmonson színésznőt, aki elmondta, hogy ehhez a belső körhöz csak nők csatlakozhatnak, és belépőként olyan információkat kellett megosztania velük, melyeket nagyon nem szeretne, ha nyilvánosságra kerülnének. Kvázi ezzel zsarolható, ha úgy döntene, kiszáll a DOS szektából – írja a 444.hu.

Edmondson a beavatási szertartásról is sok részletet elárult. Minden újoncnak az a feladata, hogy rabszolgákat szervezzen be, így később majd az ő számukra is beszerveznek rabszolgákat az újonnan érkezők.

A beavatási ceremónia kegyetlenségeit egy korábbi tag is alátámasztotta leleplező blogjában, miszerint az újoncot négy másik nő egy asztalra fekteti és lefogja, amíg Raniere csontkovácsa egy tüzes vassal meg billogozza a szeméremdombjuk felett. A magatehetetlen nőknek azt kell mondaniuk – Mester, kérlek jelölj meg engem, megtiszteltetés lenne.

Fél órán keresztül kínozzák így az áldozatot, majd fóliával takarják le a sebet, hogy nehezebben gyógyuljon. Azok, akiknek sikerült megszabadulniuk a szektától, azt vallották, hogy észre sem vették, milyen könnyen manipulálják őket és fordítják családjuk, barátaik ellen. Sokan még munkahelyüket is otthagyták, hogy minden pillanatban a Mesterük szolgálatára állhassanak. NXIVM hivatalosan olyan tréningeket hirdetett, mely segíti az embereket céljaik elérésében.

A Lana Langot alakító Kristin Kreuk a Twitteren reagált a botrányra, melyben igyekszik tisztázni magát és leírja, hogy 23 éves korában valóban kapcsolatba került a fent említett társasággal, de soha nem vett részt a szervezet DOS-os ügyeiben, vagy szervezett be szexrabszolgákat. Posztját azzal zárja, hogy reméli a nyomozóknak sikerül igazságot szolgáltatniuk az ügy minden érintettjének.

A szektavezér Raniere-t ugyanis márciusban letartóztatták Mexikóban, és a múlt héten állt először bíróság elé, ahol végig azt vallotta ártatlan.

Meg nem erősített információk szerint Allison Mack vele volt elfogásának idején, aki soha nem hagyta el a szektát, sőt, honlapja és YouTube-fiókja is arról árulkodik, hogy Keith Raniere legnagyobb rajongója. Raniere következő tárgyalása április 27-én lesz, de a bíró úgy döntött óvadék ellenében sem bocsátható szabadlábon.


Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors