Sírva hallgatta az ítéletet a Szentendrei úti gázoló – Így döntött a bíróság

A II. - III. Kerületi Törvényszék szerint O. Áron bűnös, 7 év 6 hónapot kapott, halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetésért és végleg eltiltották a járművezetéstől. Leghamarabb a büntetés kétharmada után szabadulhat.

A férfi többször elsírta magát az perbeszédédek alatt és az ítélethirdetéskor.

O. Áron 2017 március 17- én este egy kártyaparti és több mint két liter alkohol elfogyasztása után, körülbelül 170 kilométer/órás sebességgel hajtott a fővárosban a Szentendrei úton, és nem vette észre az előtte szabályosan, piros lámpánál várakozó autót és ezzel a sebességgel hátulról beléjük rohant.

A férfi több millió forintos óvadék fejében házi őrizetben várhatta meg az ítéletet © Csányi Kriszta

A vétlen autóban két fiatalember azonnal életét vesztette. Egyikük a 21 éves Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos volt, és vele egyidős baratja D. Bálint. A szakértők szerint ekkora ütközés után esélyük sem volt a túlélésre.

A gázoló a tárgyalásokon nem tett érdemi vallomást, azt mondta nem emlékszik semmire abból az estéből. Viszont végig megbánást tanúsított, és bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól.

A férfi több millió forintos óvadék fejében háziőrizetben várhatta meg az ítéletet.

A gázoló a tárgyalásokon nem tett érdemi vallomást, azt mondta nem emlékszik semmire abból az estéből © Csányi Kriszta

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors