Perel a kétségbeesett Brigitta: Megfulladt a kisbabám a kórházban!

Az anyuka arra gyanakszik, hogy a nővérek az esti etetés után nem büfiztették meg a kislányát. Az öt hónapos Viki már nem érte meg a reggelt.

Az anyuka arra gyanakszik, hogy a nővérek az esti etetés után nem büfiztették meg a kislányát. Az öt hónapos Viki már nem érte meg a reggelt.

Öt gyermekükkel éltek boldogságban, de a család legkisebb tagja, a mindössze öt hónapos Viktória márciusban váratlanul meghalt. A szülők állítják: az orvosok tehetnek róla!

– Viki egy nehéz terhesség után koraszülötten jött a világra, de szerencsére egészségesen, mindenféle rendellenesség nélkül kezdett cseperedni – mondja megtörten az anyuka. – Hörghurut-gyulladás miatt került kórházba, de már onnan is jöhetett volna haza, amikor egyszer csak megcsörrent a telefonom. „A kislánya meghalt!” – mondta egy ismeretlen hang a másik oldalon.

Brigitta gyermekeivel. Meghalt a kislánya – ezzel hívták föl az anyát a kórházól

És itt meg kell állnunk kicsit. Brigitta ugyanis nem bírja könnyek nélkül. Aztán folytatja:

– Kiderült, Vikike halálát nem a betegsége, hanem fulladás okozta.

Az anya úgy tudja, a tragikus estén a csöppséget a kórház alkalmazottai még ellátták, lefürdették és meg is etették...

– Ez nem fordulhatott volna elő, ha rendesen odafigyelnek rá és megbüfiztetik az etetés után! Borzasztó dolgokon megyünk most keresztül. A kistestvérei még a mai napig hazavárják Vikikét.

Az anya nem hagyja annyiban a történteket. Főleg, hogy a szakértői vélemény nem talált felelősöket. Ő viszont tudni akarja, kinek a gondatlansága miatt halt meg az öt hónapos kislánya.

Hörghuruttal került kórházba az öt hónapos Viktória (képünk illusztráció) © Thinkstock

– Egyértelmű, hogy gondatlanságról van szó. Az ügyvédünkkel harcolni fogunk az igazunkért, ha kell polgári peres eljárást indítunk. Vikit már nem kaphatjuk vissza, de azért tehetünk, hogy mással ne történjen meg hasonló borzalom!

Természetesen megkereste az ügy kapcsán az érintett kórházat is, de eddig nem kaptunk választ.

Az apa balesetet szenvedett

Nem elég, hogy a családnak fel kell dolgoznia a kislány halálát, nemrég Brigitta férje is betegállományba kényszerült, munkahelyi balesetet szenvedett. Jelenleg ott tartanak, hogy élelmiszerre is alig van pénzük.

Máskor is megtörtént

Nem egyedi eset Brigittáék története. 2013-ban nyolc koraszülött csecsemő halálának ügyében indított vizsgálatot az egészségügyi minisztérium. Áprilisban pedig a Bors számolt be egy fiatal pár történetéről. A megtört édesanya akkor állította: ha a háziorvos komolyan vette volna a két hónapos kisfiú tüneteit, a gyermeke még ma is élne.

Ki a felelős?

A jelenleg hatályos jogrend szerint a foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetésért háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés járhat.

– Ha a közvetlen okozati összefüggést sikerül bizonyítani, a család kártérítésre számíthat. Ennek összegét viszont lehetetlen előre megmondani, minden a bírói mérlegelésen múlik – mondta a Borsnak dr. Martini Jenő ügyvéd.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.