Pécsi Ildikó: Látni sem akarom az unokámat

Mit ér a pénz, ha nem társul hozzá szeretet? Nem sokat. Pécsi Ildikó pontosan tudja ezt, mégsem szeretne soha többé találkozni egykor imádott unokájával.
Mit ér a pénz, ha nem társul hozzá szeretet? Nem sokat. Pécsi Ildikó pontosan tudja ezt, mégsem szeretne soha többé találkozni egykor imádott unokájával.

Véget ért egy hosszú jogi procedúra, Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő három évvel ezelőtt indított pert Pártos Csilla és annak fia, Csaba ellen, akik abban a budai ingatlanban éltek, ami a színésznő tulajdona. A bíróság ítélete szerint a lakást a bentlakóknak el kellett hagyniuk, ennek egyébként már egy évvel ezelőtt eleget tett Pártos Csilla, a fia azonban a végsőkig ott maradt, a végrehajtók megjelenéséig kitartott.

A Bors megtudta, a lakás kulcsait a hivatalos szervek átadták a tulajdonosnak, az ügynek vége. Mégsem lehet elégedett senki.
Pécsi Ildikó nagyon rossz egészségi állapotba került, megviselte lelkileg az évekig tartó per, ahogy a férjét, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgót is. Mindketten sokat betegeskednek.

Egy kép a múltból. Itt még imádta menyét, Pártos Csillát és unokáját, Csabikát. Az idôközben felnôtt fiút ma is imádja, ám már a jót sem tudná elviselni, amit tôle kapna © Bors

A családi viszonyokban szintén visszafordíthatatlan károkat okozott a pereskedés. A színésznő és volt menye között végleg elmérgesedett a vi­szony, Ildikó a saját unokájával sem áll szóba. Sőt többé látni sem akarja.

– Szeretem az unokámat. Ér­tékes ember, kitűnő tanuló az egyetemen – nyilatkozta a Borsnak, Pécsi Ildikó. – Az utolsó beszélgetésünk fájdalmas volt. Azt mondta, verseket ír, és meg is mutatta az írásait. Akkor, abban a pillanatban tudtam, hogy ez a gyerek az én vérvonalamból való. Az­óta az elmúlt években talán, ha háromszor találkoztunk. A mai napig szereti őt a szívem, de bocsánatot kérek a jó istentől: sem a volt menyem, sem az unokám ne jöjjön többé a közelembe, mert már sem a rosszat, sem a jót nem tudom elviselni.

viszonyukról és a lezárult perről szerettük volna megszólaltatni Pártos Csillát is.
– Az ügy lezárult, szeretném, ha megnyugodnának a kedélyek, éppen ezért nem szeretnék semmit hozzáfűzni – válaszolta megkeresésünkre.