Aktuális

Vizeletben fekvő részegek, bedrogozott kéregetők, kolduscsapatok – aggasztó a helyzet az Örs vezér terén

Bors

Létrehozva: 2021.08.06.

Az Örs vezér terén összeverődött kolduscsapatok zaklatják az arra járókat. Az egykor szebb napokat megélt környéket ellepték az ittas és bedrogozott kéregetők, akik óriási koszt hagynak maguk után. Utasként megrázó végigsétálni az aluljáróban, ahol mindennapos látvány a saját vizeletében fekvő ittas ember is.

A Metropol rejtett kamerás felvételein jól látható, hogy egy szervezett bűnözői csapat alakult a téren. A fekete pólós főnöknek tűnik, miután a környéken található összes gyanús alakkal beszélgetett és láthatóan valami előre megtervezett feladatot vázolt fel nekik. Miután kiosztotta a „teendőket”, úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást.

Egy női ruhás férfi fel-alá járkál, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Minden bizonnyal szexuális szolgáltatást adna, erre utal általában az ilyen alakoknál megfigyelhető, látható helyre rögzített kézfertőtlenítős flakon is.

Felbukkan egy kölyökkutyás alak is, aki az „értekezlet” után eltűnik, majd hosszas percek után újra feltűnik a metró távolabbi kijáratánál, és letelepedik az egyik oszlop mellett kéregetni úgy, mintha ő senkit sem ismerne.

Zaklatják az árusokat is

– Egyre rosszabb a helyzet, óránként jönnek, hozzánk kuncsorogni a zűrösebbnél zűrösebb arcok. Rendőrt, közterest alig látni. Próbáljuk őket elküldeni, de mindig visszajönnek. Sokszor a vásárlókat is elüldözik – mondta az egyik bolt eladója, aki szerint az Örs vezér tere lett a legszörnyűbb tér a fővárosban. Egy másik kereskedő is panaszkodott, hogy az utóbbi pár évben nagyon leromlott, a tér biztonsága. 

– Nagyon nehéz így nap mint nap dolgozni, de sajnos meg kell szoknunk. Kéregetnek, kiabálnak, zavarják az embereket. Már 6 éve van itt üzletem, de ilyesmi az elején nem fordult elő, mára teljesen eltűnt a közbiztonság.

Mit gondol, milyenek az állapotok az Örsön?

A lap megkérdezte a környéken élőket, milyennek látják a helyzetet főváros egyik legnagyobb csomópontján. Tucatnyi emberből mindenki panaszkodott, de nem kívánták vállalni az arcukat, mert félnek, hogy a bűnözők felismerik őket. Hárman keresztnévvel, fotó nélkül nyilatkoztak.

Zoltán: „A közelben lakom, lángosért gyakran járok át az Örsre. Olyankor mindig betalál egy lumpen alak. Az egyiknél még kés is volt egyszer, de elhajtottam.”  

Anikó: „Konkrétan kiráz a hideg, amikor át kell haladnom a téren. A koldusok elfoglalják az aluljáró lépcsőit, összepiszkítják a padokat és eltömítik a jegykiadó automatát.” 

Mária: „Munkába menet járok erre de esténként inkább kerülök, mert nem merek egyedül erre jönni. Nem tudok átjutni úgy a téren, hogy egy drogos vagy részeg meg ne szólítson.”

Ennyire sohasem volt tragikus a helyzet a csomóponton

Borbély Ádám Zugló Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője a Metropolnak elmondta, hogy a kerület korábbi jobboldali vezetése egyszer már felszámolta a problémát. 

– Rendeletben tiltottuk be a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, amitől a közbiztonság is jobb lett. A rendelkezést viszont később a baloldali többségű testület elkaszálta. Magyarul az akkor kerületi polgármesterként tevékenykedő Karácsony Gergely „engedélyezte” a hajléktalanok közterületi lakhatását, aminek meg is lett a következménye – jelentette ki a Metropolnak Borbély Ádám.

A forgalmasabb zuglói közterek, mint a Bosnyák tér, a Stadionok, vagy a vasútállomás környéke is hasonló, mint az Örs tere.

– A közterületi problémák felszámolásával párhuzamosan az ellátórendszernek is készen kellene állnia az onnan kiszorulók fogadására, de a politikai korrektség számos esetben még a probléma néven nevezését sem teszi lehetővé, nemhogy a felkészülést. Ígérni tudnak csak Horváth Csabáék, például már régen használatba kellene állnia az Örs vezér téri aluljáró akadálymentesített mozgólépcsőjének, de ebben az ügyben sem történt semmi. Ez a fajta hozzáállás lehet az oka a balliberális kerületvezetés cselekvésképtelenségének – mondta a képviselő, aki hozzátette: kérdezzék meg a zuglóiak Horváth Csabát, hány hajléktalan fagyott meg télen a kerületben?!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085637_auto_resized.png
origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711713618
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091237_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085184_auto_resized.jpg
vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711713618
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711713618
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1p7v0WWIfJgfw3caaqpXtxk0Bg3Byh3ANLOztvyMwWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjMzA4OWRjZDBjNDQ0ZDY5ODc3ZmMxZTlhODYzNmFj.jpg
Robbanás

Tragédiába fulladt a nagypéntek Budapesten, megrázó részletek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét