Aktuális

Orbán Viktor: A világpolitika legkorruptabb embere Soros György

Bors

Létrehozva: 2020.11.20.

Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot – szögezte le Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint mondta: a napokban Soros egy írást tett közzé, ami tele van fenyegetéssel.

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról szólt, hogy Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot. Az EU-ban a viták rendezésének a módja, hogy tárgyalunk, miközben Soros György egy nagy cikkben utasításokat adott a brüsszeli elitnek. A miniszterelnökök dolga, hogy egy vitát, hogyan kell elrendezni – tette hozzá. A viták az unió természetéből fakadnak.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György, rengeteg politikust fizet, azokat is, akik most zsarolni akarják Magyarországot és Lengyelországot uniós pénzekkel. Orbán Viktor kijelentette, hogy júliusban úgy döntöttek a kormányfők, hogy sok szempontot akarnak érvényesíteni.

A kormányfő szerint nem joguralomról, hanem többségi uralomról szól a jogállamisági vita. Mint fogalmazott: „Rengeteg utat elindított a júliusi csúcs. Most már ezen az úton vagyunk. Mi bejelentettük, hogy a teljes csomag több eleme nem fogadható el.”

Most megálltak a jogszabály alkotási folyamatok, és a végén meg fogunk egyezni. Az egyébként jobban megérint, hogy gátlástalanul lehet hazugságokat terjeszteni Magyarországról, így többek között Soros György azt írja, vidéken nincs titkos szavazás.

Orbán Viktor szerint a többségi döntés esetében bele tudna szólni a bizottság a magyar belpolitikába, így be kellene engedni a migránsokat. Mint fogalmazott: mi korábban mindig ellenálltunk, de nem vagyunk kétharmados többségben, így a migrációt is ránk tudnánk erőltetni - tette hozzá. 

Ez látszólag összefügg a pénzkérdéssel, de ez nem így van, mivel a válságkezelő program egy hitel. Az unió nem pénzt akar adni a szegény tagállamoknak, 30 évre vennénk fel hitelt, és azt vissza kell fizetni 

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.
Ha ki lehet ebből maradni, akkor az jobb lenne, de a bajban lévő országok érdekében nem maradunk ki. Egyébként az unión kívül, a pénzpiacokon is fel tudunk venni hitelt. Minden fejlesztés, amit a következő 10 évre terveztünk, azt meg tudjuk csinálni.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy 4400 új beteget regisztráltak, és 93 haláleset történt az elmúlt 24 órában, több mint 7500-an vannak kórházban, és 604-en vannak lélegezetőgépen. Ezen számokhoz képest még bőven van tartalék – tette hozzá.

Most a hőseink az orvosok, az ápolónők és az egyetemisták”

– fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy eddig 444 óvodát, és 78 általános iskolát kellett bezárni. Orbán Viktor elmondta, hogy ott ahol digitális oktatásra álltak át, ott ki kell használni az időt, és nem vakációnak kell tekintetni. A tesztelésről szólva a kormányfő elmondta, hogy ezt az oktatási és szociális ágazat szereplői kérték.

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna

Orbán Viktor kijelentette, hogy a gyorstesztek a pozitivitás esetén 90 százalékos megbízhatóságot adnak. Mint fogalmazott: „ahogy nő a nyomás, úgy növekszik az igény a gyorstesztek iránt. Ez egy nagy logisztikai feladat, de készen állunk erre” – tette hozzá. A miniszterelnök elmondta azt is: 2000 egyetemista vesz részt a tesztelésben.

A kormányfő kérdésre válaszolva közölte, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fertőzés lassulna. Mindez azért fontos, mert az idősek vannak nagy veszélyben. A kényelmetlenség a kisebb probléma ahhoz képest, mintha a nagyszülőket elvesztenénk – mondta a kormányfő. Mint fogalmazott: inkább abból kell kiindulni, hogy a helyzet nehéz.”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Soros György azon magyar akció keretében is vizsgálatot követel, miszerint Oroszországtól is megpróbálunk vakcinát szerezni. A kormányfő elmondta, hogy 12 millió nyugati vakcinát kötött le az ország, miközben a világ többi részén is zajlanak a kutatások. Ha valahol hamarabb készül el vakcina, ahhoz a magyaroknak minél előbb kell hozzájutnia. Az, hogy melyik a jó vakcina, azt nem Soros György dönti el – tette hozzá.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy próbálják felmérni az ország bizalmát a vakcinákat illetően. A magyarok 30 százaléka magyar vakcinát választana, és nem külföldit – mondta a kormányfő. Ez egy nagyon nagy áttörés, mert korábban nem ez volt a példa – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163757_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas dráma: súlyos döntést hozott meg a Házasság első látásra szereplője - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714089010
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714089010
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros