Orbán: Brüsszel sem diktálhat nekünk! - fotókkal

Meglehetősen harcias beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei ünnepségen, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, nagy tömeg előtt. Kemény szavakkal illette a kormányfő Brüsszelt és Németországot is.
Meglehetősen harcias beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei ünnepségen, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, nagy tömeg előtt. Kemény szavakkal illette a kormányfő Brüsszelt és Németországot is.
Fizetett statiszták tapsoltak a miniszterelnöknek?
Mintegy ötszáz ember kapott 1500–2000 forintot azért, hogy végignézzék és megtapsolják a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-i ünnepséget – állította az origónak több, magát statisztának mondó fiatal. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a lépcsőn álló emberek látványa része volt az ünnepi műsornak. Ezt a magyarázatot kapta a hírportál.
A kormányfő azt mondta, a 48-as magyarok halált megvető bátorsággal alapjaiban megújították Magyarországot, amely soha többé nem süllyedt vissza a feudális viszonyok közé. Hozzátette, azóta is így történik mindig, így történt 1956-ban, 1990-ben és 2010-ben is: amikor a hatalom nem tud többé az igazság nyelvén beszélni, akkor a magyarok kiállnak országukért. Orbán Viktor felidézte: a rendszerváltás idején szerettük volna hinni, hogy a szovjet csapatok hazaküldésével, a demokratikus választásokkal, a gazdaság felszabadításával meg is érkezünk abba a másik Magyarországba, amely erős és sikeres, de hamar észre kellett vennünk, hogy mégsem érkeztünk meg, „a múlt színei, arcai, levegője” bukkantak elő, nem sikerült elszakadni a diktatúra negyven évétől.

„De tavaly kiálltunk azért, hogy véget vessünk a reménytelenség éveinek, velük együtt véget érjen az átmenet húszéves korszaka. Kiálltunk azért, hogy Magyarországon végre a magyarok érdeke legyen az első, kiálltunk az országért, amikor rendben és méltó módon elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól, kiálltunk a magyar emberekért, amikor kivetettük a bankadót és a válságadót, kiálltunk Magyarországért, amikor az árvízzel kellett küzdeni, amikor vörösiszap árasztott el bennünket, kiálltunk, amikor vissza kellett szerezni a nyugdíjrendszert a tőzsdecápák kezéből, és kiálltunk Magyarországért az Európai Unióban, amikor alantas és hazug támadások érték hazánkat, amelyeket itthonról szerveztek a magyarok lejáratására“ – sorolta a kormányfő.

„Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk” – jelentette ki Orbán, aki keményen odaszúrt Németországnak is, amikor azt mondta: a nemzeti szocializmus és a kommunizmus ideológiájának feltalálói között egy magyar nevet sem találni és mindenkitől elvárják, hogy Magyarországnak és a magyaroknak megadja a kijáró tiszteletet. Szavait nagy tapssal fogadta a többezres tömeg. Ezt követően több részt is idézett Orbán Viktor a Fidesz-KDNP által benyújtott alaptörvény-javaslat első részéből, a nemzeti hitvallásból. Kiemelte ugyanakkor, hogy az ország felemelkedéséhez nem elég az új alkotmány, „a jól megépített hajótest”, „nagy teherbírású hajtóművekre” is szükség lesz. Kell hozzá a Széchenyi Terv, a Széll Kálmán Terv és az országos munkaterv is, amely mindenkit visszahoz a munka világába, akit csak lehet – sorolta, hozzátéve, hogy ha sikerül leküzdeni az országot víz alá nyomó adósságterhet, megindul Magyarország megállíthatatlan felemelkedése.
Bors
@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors