Megszűnik a Mónika-show - sírva búcsúzott a műsorvezető

Erdélyi Mónika tegnap forgatott utoljára. Kilenc év után ugyanis végleg megszűnik a beszélgetős műsor. A show háziasszonya a meglepetésbulin könnyes szemmel búcsúzott
Erdélyi Mónika tegnap forgatott utoljára. Kilenc év után ugyanis végleg megszűnik a beszélgetős műsor. A show háziasszonya a meglepetésbulin könnyes szemmel búcsúzott
Súlyos büntetéseket rótt ki az ORTT
Az Országos Rádió és Televíziózási Testület (ORTT) évek óta kifogásolja a kibeszélőshow-k tartalmát. Az erőszak, szexualitás megjelenítése ebben az idősávban a médiahatóság szerint jogsértő. A Mónika-show miatt is többmilliós kötbért és jó néhány órás képernyő-elsötétítésre is ítélték az RTL Klubot. 2009 nyarán a Mónika-show miatt rekordidőre, 320 percre sötétült el az RTL képernyője, ami jelentős reklámkiesést jelentett a csatornának.
VÉGE - Meglepő hírt kaptunk. Lapunk munkatársát azzal hívta fel a Mónika-show egyik stábtagja, hogy tegnap forgattak utoljára, mert az RTL Klub úgy döntött, megszünteti a műsort. A Bors megkeresésére az RTL Klub kommunikációs igazgatója, Rényi Ádám először nem akart válaszolni, időt kért,majd a második telefonhívás után a következőket mondta:


– A Mónika-show hosszú évek óta sikerrel futott, ám az utóbbi időben nem tudtunk egyszerre megfelelni a nézők igényeinek és a törvény betűjének – nyilatkozta. Ezt bizonyítják a nézettségi adatok is. Rényi Ádám hozzátette, ugyan a műsor nagyságrendekkel több győzelmet aratott, mint TV2-es vetélytársa, de a piacvezető televíziónak ez a nézőszám már nem volt elég.

Erdélyi Mónika egyetértett a vezetőség döntésével, ő is tudta, hogy egyszer minden műsor véget ért. A show háziasszonya tegnap még az utolsó adásokat forgatta, ezért lapzártánkig nem tudtuk utolérni. Ám azt megtudtuk, hogy szerdán ünnepélyesen is búcsút vett a stáb a műsortól. Mónika pedig meghatódott kollégái láttán és könnyeivel küszködve mondott köszönetet az elmúlt évekért. A show rajongói most bizonyára azért aggódnak, hogy mikor és hol láthatják legközelebb kedvencüket. Mónika sorsáról a kommunikációs igazgatónál érdeklődtünk.

– A Mónika-show-t még a tavasszal mindennap láthatják a nézők, hiszen az eddig felvett adások jó néhány hétig kitartanak. Mónikára pedig mindenképpen számít a csatorna, ám arról, hogy milyen szerepkörben tűnik fel újra, csak később születik döntés – hangsúlyozta Rényi Ádám.

Egyeduralkodó
A Mónika-show kilenc éve alatt a konkurens csatorna több kibeszélőshow-t is indított Mónika ellen. Liptai Claudia, Konta Barbara és Jakupcsek Gabriella is megküzdött a showműfaj nagyasszonyával, ám nézettségben meg sem közelítették őt. Egyedül az indiai származású Joshi Bharatnak sikerült néhány rövidebb időszakban „megszorongatnia”, vagy legyőznie Mónikát.


GYLF-TG