Kiütötték Bajnai Gordont Felcsúton

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök megpróbálta „bevenni” Felcsútot, de az akciója, az Orbán-párti tüntetôk miatt végül félresikerült.
Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök megpróbálta „bevenni” Felcsútot, de az akciója, az Orbán-párti tüntetôk miatt végül félresikerült.

Az Együtt–PM választási szövetség vezetője, Bajnai Gordon buszos „kirándulásra” invitálta az újságírókat Orbán Viktor falujába. Az idegenvezetést ő maga vállalta.

Mint mondta: meg szeretné mutatni, hogy a jelenlegi kormány milliárdokat költ el értelmetlen fejlesztésekre. A tudósítók végül csak a buszról nézelődhettek, mert az ellenérzésű tüntetők egy csapata keresztülhúzta Bajnai számításait.

09.45 Megérkezünk a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójába a buszhoz.

10:05 Egy kis csapat érkezik, kezükben műanyag libákat hoznak. Egyikük át szeretné adni egyet Bajnainak, de ő nem fogadja el. A parkoló kijáratánál molinót feszítenek ki „Együtt a maffiabaloldal” felirattal.

10.50 Bajnai Gordon egy percben összefoglalja és előadja, hogy szerintük irreálisan sok pénzt juttatnak Felcsútnak. Ezzel szemben a közeli nagyobb városban, Bicskén alig jut támogatás a város fejlesztésére.

11.08 Balról már látható a Felcsúton épülő hatalmas stadion, egy biztonsági cég autója viszont elállja azt a földutat, amelyen szeretne bemenni a busz. Bajnai Gordon szóba elegyedik a biztonsági őrrel, aki közli: „Ez magánterület, ide senki be nem mehet.”

11.12 Tudomásul veszik, hogy nincs tovább, itt tartják meg a sajtótájékoztatót. Előtte lapunk tud néhány mondatot váltani a korábbi miniszterelnökkel.
– Jól működik a Fidesznél a belső kommunikáció, találkoztunk már hasonló „trükkökkel”. A budapesti indulásnál bemutatott performanszon már csak mosolygok, nem fordítok rá különösebb figyelmet. Különben is: nem libákat, hanem műanyag kacsákat hoztak az ellenérzésű demonstrálók – mondja a Borsnak Bajnai Gordon.

11:17 Megérkeznek a rendőrök, és elküldik a buszt az utasokkal együtt, miután az akadályozza a forgalmat.

11:28 Mintegy 40 tüntető áll a Puskás Akadémia előtt és fütyülnek, kiabálnak, feliratokat és újabb műlibákat tartanak a magasba. A busz nem áll meg.

11:50 Autók követik a buszt, és egy Volkswagen Polo bevág elé, kis híján karambol történik, miközben próbálja lelassítani a több tonnás járművet, aminek az okát igazából nem értjük.

12:01 A fekete Skoda Octavia és a fehér VW Polo „leszorítósdit” játszik, de végül a VW lemarad.

12:05 A volt miniszterelnök mosolyogva vesz búcsút, és a következő benzinkútnál átszáll a fekete Skodába. Felcsút bevétele ma elmaradt.