Aktuális

Kislányokat ölt Piroska, a kéjgyilkosnő

Bors

Létrehozva: 2019.06.08.

1954 decemberében akasztották fel a szolnoki börtön udvarán a mindössze 21 éves Ladányi Piroskát. Fiatal kora és üdesége ugyanis egy borzalmas, perverz és elborult lelkű kéjgyilkost takart, akinek a lelkén öt kislány meggyilkolása száradt. Öccsével is fajtalankodott.

Még a kivégzést végignézők is undorodva fintorogtak, látván a bitó alá menetelő Jancsó Ladányi Piroskát, az Egyperceskrimi blogja szerint sokan keresztet is vetettek. A 21 éves nőről ugyanis mind tudták, hogy kezéhez nemcsak egy, rövid életét meghazudtolóan hosszú bűnlajstrom, hanem öt megbecstelenített és meggyilkolt kislány vére tapadt.

Talán Piroska nem véletlenül lett az egyik legbrutálisabb gyilkosnő, ugyanis már gyermekkora is igencsak zaklatott volt: édesanyja, Borbála iskolázatlanul, szegénységben nőtt fel, gyermekkorától a testéből élt. Ilyen nyomorba született Piroska, aki fiatalkorában is hírhedten agresszív volt: örömmel kínozta társait, verte az anyját, és fajtalankodott az akkor hétéves öccsével. Nemsokára anyja nyomdokaiba lépve ő is prostitúcióból élt, Borbálával egymásnak adták a kilincset a szovjet katonáknál és a nemi betegségek tekintetében is. A törökszentmiklósi gyilkosságsorozat 1953 októberében kezdődött, ekkor tűnt el a 11 éves kislány, Komáromi Marika.

A rendőrség még Piroskát is kihallgatta az ügyben, azonban az akkori szervezetlenségek miatt szó nélkül elengedték, pedig a lány már akkor megfojtott áldozata cipőjében trappolt be a zsarukhoz. Egy évig meglapult, 1954 nyarától azonban ámokfutóként tombolt: június 12-én a 13 éves Hoppál Piroska tűnt el, augusztus 9-én a 17 éves Simon Irén, 11-én a 13 éves Bo­tos Mária, majd három nappal később a vele egykorú Szőke Katalin. Piroska mindegyiküket törökszentmiklósi nyomortanyájukhoz csalta, gyomorforgató szexuális rítusokat végzett velük életükben, majd megfojtotta őket, holttestükkel fajtalankodott: volt akin egy seprűnyéllel tett erőszakot, másnak a nyelvét a saját nemiszervéhez dörgölte, gusztustalanságainak tárháza gyakorlatilag kifogyhatatlan volt.

A kislányok testét végül egy kútba hajította. Piroska, lehet, sosem bukott volna le, ha nem támad egy felnőtt nőre, Balázsi Istvánnéra. Az asszonyt elkábította, és egy vita után végezni akart vele, a nő azonban a bódító méreg ellenére magához tért, arra eszmélve, hogy Piroska fojtogatja. Azonnal a zsarukhoz rohant, akik végre elfogták a fiatal kéjgyilkost, és megtalálták az udvari kutat, amiben a kislányok oszladozó tetemei feküdtek.

Bár már az első perctől mindent bevallott, többeket is gyanúba kevert, több férfit is megneve­zett, mint társtettest. Sokan a mai napig nem hiszik el, hogy Piroska egyedül követte el a válogatott rémtetteit, szá­mos körülmény – egy orosz ka­tonai szíj nyoma, vagy az, hogyan gyűr­te le az életerős, fiatal lányo­kat egymaga, ha a bedrogo­zott Balázsinéval nem bírt – is azt támasztja alá, hogy valaki segédkezett neki. Anyját végül életfogytig­lani börtönre ítélték, míg lá­nyát kivégezték.        

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714085411
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163717_auto_resized.png
hirtv.hu

Vezércikk – A CPAC Hungary a konzervatív erők egyik legfontosabb rendezvényévé vált + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714085411
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros