Kényszerből köpött Stohl

A börtönben raboskodó díler elmondta: nem elég, hogy a színész miatt került sittre, de Stohl még hatvan gramm kokain árával, közel egymillió forinttal is adósa maradt.
A börtönben raboskodó díler elmondta: nem elég, hogy a színész miatt került sittre, de Stohl még hatvan gramm kokain árával, közel egymillió forinttal is adósa maradt.
VÁDALKU - Kiverte a biztosítékot egy drogdílernél pénteki cikkünk, amelyben rendőrségi szakértőnk azt mondta, hogy Stohl már csak betyárbecsületből sem árulná el, kiktől szerezte be a kábítószert. A jelenleg is börtönben ülő fiatalember annak a bűnszervezetnek a tagja volt, amely még 2005-ben bukott le. Összesen tizenhat férfit és négy nőt vádoltak meg kábítószerrel való visszaéléssel, köztük az egykori villalakó Segalt is.

Információnk szerint Stohlra az eljárás során több drogfutár tett terhelő vallomást, emiatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrei meggyanúsították a színészt. A műsorvezető a kihallgatás során végig tagadta, hogy droggal élne, vizeletmintát azonban a nyomozók kérésére sem volt hajlandó adni. Aztán Stohlnak mégsem kellett börtönbe vonulnia, sőt a gyanúsítottak listájáról is lekerült. Informátorunk szerint nem véletlenül.

– Egy cellában ültünk az Aradi utcában, a fiú nagyon neki volt keseredve. A srácot barátnőjével együtt az angyalföldi Cézár házból vitték be a zsaruk, ott béreltek lakást. Fiatal kora ellenére igazán aktív volt, korábban bűnsegédként három évet kapott egy olyan ügyben, amikor egy szintén nem fizető drogfogyasztót a Dunába lőttek. Stohl kilencszázezer forinttal lógott neki, nem fizetett ki 60 gramm kokaint. A srác kiüzent a fogdáról, hogy nagyon kellene a pénz ügyvédre, a színész azonban nem reagált. Stohl amúgy sokszor utólag rendezte az anyagiakat, általában 30-50 gramm kokain árát fizette ki egy összegben. Egy budapesti, IX. kerületi night clubban vette át a „kólát”, sokat szívott és a lányoknak is adott a cuccból. Kényszerből köpött, hogy mentse magát
– magyarázta a drogdíler azóta már kiszabadult zárkatársa.

A zsaruk többször kihallgatták a fiatal dílert, aki a feltett kérdésekből érzékelte, hogy a nyomozók olyan dolgokról tudnak, amiket nem lehet kinyomozni, csak ha valaki köp. Információnk szerint Stohl rá és három másik társára tett terhelő vallomást, így úszhatta meg a sittet. Hat hónapig kúrára járt, hogy leszoktassák szenvedélyéről, ezt 2007 februárjában fejezte be.

Az ügyben összesen 105 év szabadságvesztést osztott ki a bíró. A büntetőügyben a tanúvédelmi programban szereplő védett tanúk is közreműködtek, közülük az egyik Stohl volt.
Bors