Kegyetlen halál: 28 csontja tört a csecsemőnek a saját apja miatt

Brutális sérüléseket okozott saját gyermekének egy apa: a férfi állította, a csecsemő sérüléseit baleset okozta, nem akarta őt bántani - a bíróság azonban a héten mégis szándékos emberölés miatt ítélte el a férfit. Az orvosi jelentések alapján érthető is.

Az angliai Kentben élő Lee Vernon kisfiát, McKenzie Ellist tavaly július 23-án szállították kórházba, miután elveszítette az eszméletét. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét, így a csecsemő három nappal később elhunyt. Mindössze 47 napos volt.

Noha a 21 éves férfi állította: fia halála véletlen volt, a bíróság biztos benne: szánt szándékkal okozta a halálos sérüléseket gyermekének

A boncolás kimutatta: a gyermek halálát fejsérülés okozta, melynek következtében agyvérzés alakult ki nála - emellett azonban brutális mennyiségű sérülést szenvedett. Összesen 28 csontja törött el, ami igencsak aláásta az apa meséjét, miszerint csupán véletlenül ejtette le a csecsemőt. Találtak töréseket McKenzie Ellis koponyáján, bal kulcscsontján, a bal bokáján, a jobb combcsontján, valamint a bordáin is. Ráadásul egyes sérüléseket nem is közvetlenül a halála előtt, hanem valamikor egy-három héttel korábban szenvedte el.

Noha a brit férfi bűnösségét kimondta a bíróság, az csak a következő hónapban derül ki, milyen büntetésre számíthat - írja a Mirror.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors