Aktuális

Iskolai késelés Tatabányán – Féltékenységből szúrt a nyolcadikos fiú

B. B.

Létrehozva: 2020.12.11.

Egy lányon vesztek össze, ezért szúrta le a két óra közti szünetben osztálytársát egy nyolcadikos tatabányai iskolás, F. Rajmund. Vérző áldozata zokogva rohant ki az osztályteremből és az életéért könyörgött.

Sóbálvánnyá meredő kamaszok fogták közre a vérző sebét markolászó 14 éves Márkót szerdán, a tatabányai Bolyai János Általános Iskolában. A fiút saját osztálytársa, F. Rajmund szúrta le a szünet végén egy magával csempészett konyhai késsel, mint kiderült, egy lányon vitatkoztak össze, Rajmund pedig előre kitervelte bosszúját.

Üzenetet küldött a kórházból a sérült fiú  

A gyerekek szerda délelőtt éppen a második óra utáni udvari szünetből ballagtak fel a tanterembe. Amikor azonban az osztályteremhez értek, F. Rajmund egy 8 centis pengehosszúságú konyhai kést rántott elő, és szó nélkül hasba szúrta vele osztálytársát, Márkót. A jelenetnek szemtanúi voltak az osztálytársak is.

– Az osztályfőnök a gyerekek mögött haladva, néhány másodperc múlva lépett a terembe, addigra már megtörtént a cselekmény – közölte a Borssal Váraljainé Vasecz Mária, az intézmény vezetője. – A pedagógus, meglátva a sérültet, kivezette őt és az elkövetőt is a teremből. Azonnal mentőt hívtunk és amennyire tudtuk, elláttuk a sebét – tette hozzá az igazgatónő. A sérült fiú már üzent is a kórházból aggódó osztálytársainak:

– Ma délelőtt ismételten beszéltem a sérült gyermek édesanyjával. Elmondta, hogy a gyermeket tegnap megoperálták. A lábadozó diák azt üzeni nekünk, hogy a körülményekhez képest jól van, köszöni, hogy annyian aggódunk érte, jól esik neki – mondta az igazgatónő.

„Segítsenek, nem akarok meghalni!”

Az eset után Rajmund egy szót sem szólt, nem állt ellen a rendőröknek, együttműködő volt a zsarukkal. Egy szemtanú elmondta, hogy a fiú előre eltervezhette tettét, ugyanis korábban egy lányon vesztek össze Márkóval.

– Úgy hallottuk, hogy azzal a csellel toppant Márkó elé, hogy beszéljék meg a lány miatti nézet-eltérésüket, de beszélgetés helyett rögtön szúrt. Az első másodpercben az osztálytársak el sem hitték, hogy valóban megtörtént, csak akkor döbbentek meg, amikor meglátták, hogy Márkó tényleg vérzik, és azt kiabálja: „Segítsenek, nem akarok meghalni!” – tudta meg a Bors egy fiataltól.

Rajmund magatartásával már korábban is akadtak gondok:

– Kihágásai korábban is akadtak, de olyan jellegű probléma nem volt, melyből bárki is arra következtethetett volna, hogy ilyen szörnyű tettet fog elkövetni. A családdal kapcsolatban álltunk, jelzéseink esetén a szülők együttműködőnek bizonyultak. Az érintett osztály tanulóihoz pszichológust kértünk, hogy az eseményeket minél hamarabb feldolgozhassák – szögezte le az intézményvezető.

Nem tett vallomást a kihallgatásán

Az ismerősök is döbbenten állnak Rajmund viselkedése előtt, a fiút nyugodt srácnak ismerte mindenki.

– Ismerem kiskora óta, és csak annyit mondhatok, hogy sokkolt, mikor megtudtam, mit is tett. Egyáltalán nem ilyennek ismertem meg őt. Szépen nevelte a családja, tisztességgel járt iskolába – ingatta a fejét a család egyik ismerőse.

A Bors megkereste a kamasz szüleit, ők azonban nem kívántak nyilatkozni. Rajmundot az eset után azonnal őrizetbe vették, információink szerint a fiú nem beszélt a kihallgatásán, vallomást sem tett, azonban kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az igazgatónő azt is elárulta, hogy iskolaőr az intézmény másik épületében van, azonban ezek után itt is kérni fogják a jelenlétét.

András a tanárnőjét döfte le

Szinte majdnem pontosan egy évvel ezelőtt egy győri iskola diákja, H. András késelte meg 51 éves fizikatanárnőjét. A kimagaslóan jó tanuló fiú azután kapott dührohamot, hogy egy dolgozata rosszabbul sikerült. A fiú pere jelenleg is folyik, a 17 éves fiút előre kitervelt emberölés kísérletével vádolják.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714084813
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714084813
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163148_auto_resized.jpg
travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros