Houstonban találták meg az Indiába menet eltűnt magyar holdjárót

Bár a legjobb helyre, Houstonba került a Puli, a magyar holdjáró, ennek kivételesen nem örültek a Puli Space projekt munkatársai. Mint ahogy korábban megírtuk, 2017. utolsó három napján az indiai Mumbaiban egy hatalmas tudományos technológiai fesztiválra vitték volna a Pulit, de az valahol útközben elveszett. Az elmúlt napok kalandjainak történetét Pucher Tibor, a projekt csapatvezetője mesélte el a Borsnak.

A magyar holdjárót Mumbai felé veszítette el egy török légitársaság

– Indiába Magyarországról a török légitársasággal repültünk, isztambuli átszállással, Pulit azonban nem tették fel a gépünkre, hanem hat napig a kinti repülőtéren pihent. Bár kimondottan kértük, hogyha előkerül, akkor már feleslegesen ne Mumbaiba küldjék, hanem Magyarországra. Ennek ellenére oda továbbították, ahol a vám lefoglalta. Aztán amikor kiderült, hogy mi az, akkor sem Magyarországra küldték, hanem előbb Isztambulba, és onnan Houstonba.

Pucher Tibor: azt sem lehet tudni, kibontották-e valahol a csomagot

– Bár az űr­központban jó helye lett volna az űrkutyánknak, de ez most nem tett minket boldoggá. Ha nem történik valami turpisság, akkor „ő” hétfőn újra kiköthet a törököknél, és ha minden az ígéretek szerint lesz, akkor este hét óra tízkor Ferihegyen landolhat. Számunkra teljesen szürreális a történet. Azt sem lehet tudni, hogy valahol kibontották-e, vagy a zár és a lakat ép. Mi szurkolunk, hogy az utóbbi legyen, vagy ha már kibontották, akkor az Houstonban történjen, hátha kedvet kaptak a Pulinkhoz, és hívnak minket is. Lehetne összeesküvés-elméletet gyártani, de abban reménykedünk, hogy egyszerű bénáskodásról van szó – nevetett a projektvezető.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors