Halálbrigád: Clyde dühkitörésére számítanak a peren

Dühkitörésre, a bíró, az ügyész vagy akár a többi vádlott megtámadására is számítani lehet csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán attól a Varga Sándortól, aki első fokon négy ember megöléséért tényleges életfogytot kapott.
Dühkitörésre, a bíró, az ügyész vagy akár a többi vádlott megtámadására is számítani lehet csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán attól a Varga Sándortól, aki első fokon négy ember megöléséért tényleges életfogytot kapott.

Ma tartják a Fővárosi Ítélőtáblán az utóbbi évtizedek egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosának tárgyalását. A román állampolgárságú férfi – a vád szerint – egy halálbrigád vezetőjeként hidegvérrel, nyereségvágyból legkevesebb négy emberrel végzett.

A bestiális bűncselekmények során minden alkalommal ott volt szerelme, T. Emese is, akivel az amerikai gyilkos pár után, Bonnie-nak, illetve Clyde-nak nevezték egymást.

A mai tárgyaláson – információink szerint – a büntetés-végrehajtás teljes műveleti csoportja ott lesz. Csakúgy – mint az elsőfokú pernél – csuklyás kommandósok őrzik majd a férfit és az általa vezetett halálbrigád tagjait. Várhatóan egy percre sem kerülhet majd le a férfi kezéről és lábáról a bilincs.

Emlékezetes, Varga korábban egy bírót, az ügyében eljáró ügyészt és egykori szerelme, T. Emese ügyvédjét is megfenyegette. Az elsőfokú ítélet előtt összevagdosta a karját. Maga a pszichológus szakértő is arról beszélt, hogy a férfi kiszámíthatatlan, pszichopátiás személyiségzavarban szenved. Teljesen azonosult az amerikai Bonnie és Clyde legendájával, nem csak ebben a szellemben élt, de a testére is tetováltatta a neveket.

– Minden előállítást biztonsági elemzés előz meg – nyilatkozta a Borsnak Szalai Tímea, a BVOP sajtóirodájának osztályvezetője, aki általánosságban és nem a konkrét ügyről nyilatkozott. – Kockázatelemzés után, a fogvatartott elkövetett bűncselekményének a súlya, a börtönben mutatott magatartása, a fegyelmi helyzete és a lehetséges elsőfokú ítélet mértéke alapján döntenek arról, hogy milyen létszámban és felszereltséggel történik az őrzés.

Egyéb forrásból megtudtuk, Varga kiemelt kockázatot jelent a biztonsági személyzet számára. A férfi azért van egyedül egy zárkában, mert fékezhetetlen agressziója miatt többször összetűzésbe került a zárkatársaival.
Varga ítélete enyhítését kérte másodfokon. T. Emese pedig, akinek új ügyvédje van Jován László személyében, azt reméli, hogy a bíróság elfogadja a vallomását, miszerint a férfitôl való félelmében volt ott a gyilkosságoknál, csak a rablásokban vett részt bűnsegédként.

Ott lesz a feje, ahol a lába

Varga hét társával egy rablásokra és gyilkosságokra szakosodott bűnszervezetet hozott létre. A férfi társai segítségével hidegvérrel végzett egy százhalombattai ékszerésszel, annak albérlőjével és egy vietnami házaspárral. Valamennyi áldozatot Varga lőtte le, szó szerint élvezettel végezte ki a négy embert. A százhalombattai rablógyilkosság tervezése közben gyakran hangoztatta, hogy „ha valaki köp, annak a feje ott lesz, ahol a lába”.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors