Aktuális

Gyilkos vadász Nyíregyházán – Végignézte a 17 éves fiú, amint agyonlövik apját és nagyapját

B. B.

Létrehozva: 2019.08.28.

Előbb vélt vetélytársát, majd annak édesapját végezte ki hidegvérrel H. Miklós, aztán a borzalmas jelenetet végignéző fiúra emelte fegyverét. Végül az ő életét megkímélte, akárcsak a történteket mobiljával rögzítő szomszédét.

Még fel sem ocsúdott a közvélemény a múlt heti rózsadombi féltékenységi drámából – egy férfi a feleségét, 4 éves kisfiát ölte meg, majd magával is végzett –, a zöld szemű szörny hétfőn Nyíregyházán is elszabadult. A szemtanúk szerint H. Miklós úgy cserkészte be áldozatait, mint a vadat.

Többször fenyegette

H. Miklós a fejébe vette, hogy barátnője összeszűrte a levet egy panziótulajdonossal, N. Jánossal. Pedig a két fél rokonsága és az általunk megkérdezett ismerősök szerint mindebből semmi sem volt igaz. Munkából ismerték egymást, de szoros kapcsolat nem alakult ki közöttük.

H. Miklós vadászként engedéllyel tartott magánál fegyvert, hétfőn a távcsöves puskájával jelent meg János házánál. A panziós hiába bizonygatta ártatlanságát, Miklós hidegvérrel agyonlőtte, majd végzett a fia segítségére siető idősebb N. Jánossal is. – Miki többször fenyegette Jánost, hogy hagyja békén a barátnőjét. Az hiába mondta, hogy téved, nem hitte el. De hogy ez idáig fajuljon, azt senki nem gondolta volna. Két fiatalt tett árvává ez az ember. És a legszörnyűbb, hogy János fiának, Martinnak végig kellett néznie az apja és a nagyapja meggyilkolását – mondták a Borsnak az utcabeliek.

Hátba lőtte a menekülőt

Ifjabbik N. János az udvaron az autójával foglalatoskodott, amikor Miklós a portára rontott. A részletekről idősebb N. János bátyja beszélt lapunknak. A házra szerelt kamerák a vérfürdő minden részletét felvették.

– Az első lövés nem találta el Janit, még fel tudott rohanni a panzió lépcsőjén. Menekülés közben lőtte hátba, szabályszerű kivégzés volt – mondta színtelen hangon a gyászoló N. Bálint. A lö­vésekre szaladt ki János 17 éves fia, Martin. Farkasszemet néztek, majd a férfi ráemelte a fegyvert, de végül nem lőtte le. A fiú ekkor egyenesen a szemben lakó nagypapájához rohant segítségért. H. Miklós közben a szomszédra is ráemelte a puskát, ugyanis az a mobiljával felvette a történteket. Végül azonban H. Miklós a szomszédnak is megkegyelmezett, lövés helyett inkább menekülőre fogta.

– Martin azt kiabálta, hogy papi, papi, apát meglőtték. János azonnal kiszaladt, egyenesen a vesztébe, ugyanis a gyilkost az utcán érte utol. János őrjöngve ordított a férfira, azt kiabálta, ha a fiamat megölted, velem is végezz. Miklós habozás nélkül lőtt, majd elmenekült – mondta megtörten N. Bálint.

Szájába vette a csövet

Miután H. Miklós két holttestet hagyott maga után, egy közeli kukoricáshoz hajtott, ahol végezni akart magával. Információink szerint az utcabeliek leírták a kocsija rendszámát, és átadták a rendőröknek. Ez alapján a helyi körzeti megbízott – aki szintén vadászik, és együtt tette le a vadászvizsgát H. Miklóssal –, felismerte a férfi kocsiját. A körzeti megbízott elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. Úgy tudjuk, hogy fegyverét hátrahagyva közelítette meg az autójában ücsörgő va­dászt, ő beszélte le az öngyilkosságról ismerősét, aki bár a szájába tette a fegyvere csövét, végül nem húzta meg a ravaszt. A zsaruk ezután letartóztatták H. Miklóst, aki beismerő vallomást tett.

A férfi rokonai nem értik, mi üthetett a férfiba, hiszen nyílt titok a településen, hogy ő kikacsingatott kapcsolatából, s féltékenysége tárgyán kívül is tartott barátnőt. Ifjabb N. János felesége és lánya nem sokkal a vérfürdő előtt távozott a házból, a helybéliek szerint belegondolni is rossz, mi történhetett volna velük, ha ők is otthon tartózkodnak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083757_auto_resized.png
origo.hu

Nem sokat takar Wolf Kati melleiből a mélyen dekoltált ruha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711707914
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711707914
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085489_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek sok pénzt hoz a tavasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711707914
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek