Érthetetlen: Szülés közben vakították meg a doktornőt - Mégis folytatnia kell a munkáját

A szakértő szerint egyértelmű a munkahelyi baleset ténye, kártérítés mégsem jár. 

A szakértő szerint egyértelmű a munkahelyi baleset ténye, kártérítés mégsem jár. 

Dódujiné Szöllősi Marianna ügyének vizsgálati eredmény szerint a súlyos sérülése nem jár fogyatékossággal, és a munkáját is képes folytatni.

– Képtelen vagyok felfogni, mi számít fogyatékosságnak, ha nem az, hogy valaki megvakul?

Az egész életem tönkrement egyetlen rossz mozdulattól, és akkor kicsit leegyszerűsítve egy hozzáértő azt mondja, hogy ez nem is akkora gond. Bevallom, nekem hatalmas probléma. A munkámat pedig lelkiismeretesen képtelenség így tovább csinálni, hogyan lehetnék szülésznő, amikor alig látok?

Ott minden pillanatban életek forognak kockán, nem hibázhatok. És ha mégis, mit mondok majd? Elnézést, nem tehetek róla, hogy elrontottam valamit, nem látok jól? – mesélte a hosszú évtizedek óta praktizáló asszony.

A nőt egy harmadik gyerekével vajúdó kismama a fájdalmak miatt fejbe rúgta.

– Akkor nem is igazán foglalkoztam a saját bajommal, végigkísértem a szülést, még a picivel is mindent megcsináltam, aztán amikor megpihentem, éreztem, hogy pokolian fáj a szemem – nyilatkozta a Blikknek a szülésznő.

A rúgás következtében a nőnek levált a retinája, ami időjárás-változáskor komoly fájdalmakkal jár. A főnöke más munkakörbe nem fogja felvenni, és kártérítés sem jár az asszonynak.

– A szakértő teljesen egyértelműen leírta, hogy üzemi baleset történt. Úgy gondolom, védencemnek jár a kártérítés, amit ötmillió forintban határoztunk meg – nyilatkozta Marianna ügyvédje, dr. Lichy József.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors