Drónnal mentették meg a biztos haláltól a mókust

Hősként ünnepelnek egy férfit, aki filmbe illő módon menekített meg egy bajba jutott mókust Pátyon. A férfi ugyanis egy drónnal mentette meg a riadt rágcsáló életét.
Hősként ünnepelnek egy férfit, aki filmbe illő módon menekített meg egy bajba jutott mókust Pátyon. A férfi ugyanis egy drónnal mentette meg a riadt rágcsáló életét.

Nem mindennapi látványnak lehettek tanúi azok, akik szombat kora délután Pátyon jártak. Egy mókus ugyanis az elektromos vezetéken ragadt a település Mézeshegy nevű településrészén, a helyiek pedig egy emberként igyekeztek segítséget nyújtani a bajba jutott állatnak.

A kis állat a pátyiak mentőakciója előtt. Beszorult a lába a villamosvezetékek közé © Facebook

Egy férfi egy közösségi csoportban kért segítséget a jól láthatóan rettegő mókusnak. Többen a tűzoltók értesítését javasolták, azonban végül egy egészen eredeti, és szinte filmbe illő megoldáshoz folyamodtak.

Egy helyi férfi ugyanis egy magasba reptetett drónnal sietett az állat megmentésére, méghozzá nem is akárhogy: a szerkezetre egy fadarabot kötözött, ezt a magasfeszültségen csüngő bundás fölé reptette, aki aztán ebbe kapaszkodhatott:

Belekapaszkodott a fába, ami a kötélen lógott, és ki tudtam húzni a lábát a drónnal – írta a férfi a közösségi oldalon.

© Facebook

– A nagyszabású és különleges mentésről videó is készült, amelyen jól látható, hogy a mókus az eset után már gondtalanul szökdelt tovább a közeli fákon. A tűzoltók elmondták, ők akkor mennek ki hasonló esetekben, ha az állat speciális mentést igényel:

– A tűzoltók olyan esetben mennek ki, amelyben emberélet vagy haszonállat van veszélyben, illetve akkor is, ha az állathoz orvos vagy gazda nem ér hozzá, azaz speciális eszközöket igényel a mentése – magyarázta a Borsnak Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Pátyon azóta hősként ünneplik a drónos állatmentőt:

Mi is láttuk a kiírást, és erősen gondolkoztunk, hogy mit lehetne tenni, de semmi nem jutott eszünkbe. Álmunkban sem gondoltuk, hogy végül így hozzák le őt onnan. Egyrészt, jót mosolyogtunk, másrészt fejet hajtunk a találékonysága előtt, harmadrészt örülünk, hogy vannak olyan civilek, akik tesznek a kisállatokért – mondták a helyiek elismerően a férfiről.