Aktuális

DNS-tesztet csináltatott egy fiatal nő: olyan titokra derült fény, ami örökre megváltoztatta az életét

Bors

Létrehozva: 2021.06.08.

A két nőnek ugyanaz a hobbija, a munkája és ugyanazon a helyen ugyanaz a tetoválás díszíti a testüket.

Forrás: Northfoto

A 27 éves Victoria Vooehees már jó pár éve tudta, hogy örökbe fogadták egy zárt eljárás keretében 1994-ben, amikor csak két hónapos volt, és bár ezzel sosem volt problémája, 2019-ben úgy döntött, vásárol egy otthon elvégezhető DNS-tesztet, hogy ha az igazi szüleire nem is bukkanhat rá, de mégiscsak többet megtudjon arról a vérvonalról, genetikai felépítésről, amibe eredetileg született. A cég, aminek szolgáltatását igénybe vette, azt is segít kideríteni, hogy a gének alapján van-e valakinek hajlama öröklött betegségekre.

Semmit sem tudhatott a szüleiről

– Tudtam, hogy az örökbefogadásom zárt volt, vagyis sosem tudhatom meg, hogy kik az igazi szüleim, hiszen ők nem akarják. Annyit tudtam csak, hogy melyik évben és napon születtem, és azt, hogy Phoenix-ben hozott világra a biológiai anyám, aki spanyol származású. De mindig is arról álmodoztam, hogy legyen egy nővérem – kezdte Victoria a WalesOnline-nak. Otthon levette a mintát, elküldte a cégnek, megkapta a szükséges egészségügyi adatokat és szinte el is felejtette, hogy csinált valaha DNS-tesztet.

Egészen ezév február 18-a estéjéig, amikor a cég arról értesítette e-mailben, hogy a genetikai térképénél sokkal többet is tudnak mutatni neki, mégpedig egy hús-vér testvért. A cég egy fényképet is küldött neki a sosem látott, mégis rendkívül ismerős nőről, aki az egy évvel idősebb nővére volt.

Néztem a nővérem, Alyss képét és magam sem hittem el, mennyire hasonlítunk. Olyan volt, mintha magamról néznék egy képet. Borzasztóan furcsa volt – magyarázta Victoria, aki az előtt értelemszerűen egyetlen vérrokonát sem látta, így valóban megdöbbentő lehetett az első pár pillantás és a hasonlóság. Victoria azonnal levelet küldött Alyss-nak és rohant haza, hogy elújságolja a nagyszerű hírt a szüleinek.

Otthon aztán jött az újabb döbbenet

Amikor hazaért, újabb döbbenet következett: ahogy beszámolt a történtekről, apja hangos nevetésben tört ki, anyukája viszont síri csendben maradt. Kiderült, hogy szülei tudtak a lánytestvérről, akit nem adtak örökbe az igazi szülei. Mint kiderült, Victoria örökbefogadó szülei nyílt örökbefogadást szerettek volna, hogy a kislány kapcsolatban maradhasson az igazi anyukájával, ám a nő erről lemondott.

Az is kiderült szépen lassan, hogy Victoria anyja egyedülálló nő volt, mikor a kicsi lány megfogant, egy még mindig kicsi babával. Kétségbeesésében nem látott más esélyt, mint örökbe adni második lányát.

A nővére tudott róla

Alyss kilenc éves volt, amikor anyukája elmondta neki, hogy van egy húga, akit ő kénytelen volt örökbe adni a születése után. A lány azóta próbálta megtalálni a közösségi médián keresztül a lánytestvérét, mindhiába. Victoria a Sapphire nevet kapta eredetileg, Alyss pedig ezen a néven kereste, így esélye sem volt megtalálni.

A két lány életében sok a párhuzam annak ellenére, hogy egészen más körülmények között nőttek fel. Ráadásul az is igen hamar kiderült, hogy a két lány nem csak külsőleg hasonlít egymásra: a 28 éves Alyss Ravae és Victoria ugyanúgy háziállat-portrékat fest és ad el, mindketten szeretik a túrázást és a horrorfilmeket és mindkettejüknek van egy-egy denevértetoválás a bokáján.

Már az első találkozásukat is eltervezték, de csak akkor tehetik ezt meg, ha mindkettejüket beoltották koronavírus ellen. Victoria pedig a vér szerinti anyukájával is beszélt már videóhíváson keresztül.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163079_auto_resized.jpg
origo.hu

A legjobb jelenetek András Ferenc filmjeiből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714066513
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162560_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A feleségem nem akar visszamenni dolgozni, annyira lusta"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147582_auto_resized.jpg
vg.hu

Brit címlapra került a Duna Aszfalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158964_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160800_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!