Csobánkai tragédia: életben tartották Fruzsit, amíg édesapja elbúcsúzott tőle

Bár az orvosok mindent megtettek érte, nem tudták megmenteni a csobánkai horrorbaleset hároméves áldozatát, Fruzsit. A kislányt a gépek életben tartották, hogy még édesapja elbúcsúzhasson tőle.
Bár az orvosok mindent megtettek érte, nem tudták megmenteni a csobánkai horrorbaleset hároméves áldozatát, Fruzsit. A kislányt a gépek életben tartották, hogy még édesapja elbúcsúzhasson tőle.

Sosem száguldozott, és a kislánya volt a mindene – mondták egybehangzóan ismerősei annak az édesanyának, aki tegnapelőtt karambolozott Csobánka és Pilisvörösvár között. Az asszony megpördült kocsijával, átment a szembelévő sávba, ahol egy kisteherautó eltalálta az oldalán – pontosan ott, ahol rajongva imádott kislánya, Fruzsika ült a gyerekülésben.

A tragikus szerdai karambol sokkoló helyszíni fotója © MTI

Bár a hároméves csöppség életéért órákig harcoltak, a gyermek meghalt. Édesanyján, Fruzsinán azóta több életmentő műtétet is végrehajtottak.

Volt gyerekülés a kocsiban

B. Fruzsina és kislánya, Fruzsika elválaszthatatlanok voltak, az ismerősök egybehangzó véleménye szerint Fruzsina minta­anyaként nevelte kislányát.

– Rajongott Fruzsiért, csodás anyuka. Pedig az anyaság mellett kőkeményen, üzletasszonyként és sportolóként dolgozott: éttermet vezet és sikeres fitneszversenyzőként tevékenykedik, többször nyert is. De mindenekelőtt a lánya, Fruzsina volt neki az első. Soha nem vezetett meggondolatlanul. Hallottunk olyan pletykákat, hogy nem volt gyerekülés az autóban, vagy Fruzsika nem volt bekötve, de ezt kizártnak tartjuk, a gyerek­ülés még azokon a szörnyű, helyszíni képeken is látszik. A legnagyobb tragédia, hogy a kocsi pont ott találta el Fruzsi autóját, ahol a kislánya ült – szögezte le könnyeivel küszködve a Borsnak a család egyik ismerőse.

Az édesanya, B. Fruzsina és kislánya, a kis Fruzsi hátul, jól láthatóan gyerekülésben

Padkára szaladhatott

Egyelőre nem tudni, mi vezetett a tragédiához. Az bizonyos, hogy Fruzsina éppen hazafelé, leányfalui otthonába indult kislányával, amikor megcsúsztak az úton. Ismerősök szerint egy padkára vagy valamilyen más, úton lévő tárgyra szaladhatott rá. Úgy tudni, Fruzsina beszorult a kocsiba, őt feszítővágóval szedték ki. A baleset helyszínére azonnal mentőhelikopter érkezett, és Fruzsit szélsebesen a Heim Pál Kórházba vitték. A mentősök még az Üllői útnak a kórház előtti részét is lezárták, hogy időt spóroljanak, és a kis Fruzsi minél hamarabb a műtőbe jusson. Az orvosok estig harcoltak az életéért, azonban a kislányt már nem lehetett megmenteni, olyan súlyos, visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedett. Szívszaggató, de a Bors úgy tudja, hogy addig tartották gépekkel életben, amíg apukája be nem ért hozzá elbúcsúzni.

3 ÉVES GYERMEK ÉLETÉÉRT KÜZDŐ MENTŐK ZÁRTÁK LE AZ ÜLLŐI UTAT A mentőknek minden másodperc számított, így gyalogos...

Posted by Országos Mentőszolgálat on Wednesday, November 20, 2019

Életmentő műtétek

Az édesanya életéért lapzártánkkor is küzdöttek, a család egy barátja szerint ő is, mint a kislánya, a fején sérült:

– Életveszélyes koponyasérüléseket szerzett, megműtötték, majd mesterséges kómába helyezték, imádkozunk az életé­ért. Bár nem tudjuk, hogyan fogja túlélni, ha megtudja, mi történt Fruzsival. Élete végéig magát fogja hibáztatni. Lehet, ha felébred, meg sem merik neki még mondani – ingatta a fejét az ismerős.

© MTI

Úgy tudjuk, az asszonyon lapzártánkkor végezték el a második életmentő műtétet. A Bors utolérte Fruzsina rokonait, akik nem kívántak nyilatkozni, azonban annyit elmondtak: bíznak abban, hogy Fruzsina felépül majd, egyikük pedig megerősítette, hogy volt gyerekülés a kocsiban.

A rendőrség nyomozást indított, és vizsgálja az eset körülményeit.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors